Speelt de oude cast van de originele film in de nieuwe ‘Mean Girls’ uit 2024?

Goed nieuws voor alle filmliefhebbers, want op woensdag 10 januari 2024 is de nieuwe Mean Girls-film in première gegaan. In de remake volgen we opnieuw het verhaal van Cady en The Plastics, maar dan in een modern jasje. Alle bekende personages kunnen uiteraard niet ontbreken. Maar speelt de oude cast van de originele film ook in de nieuwe Mean Girls?

Nieuwe ‘Mean Girls’ vanaf 10 januari in de bioscoop

De nieuwste Mean Girls ging op, hoe kan het ook anders, woensdag 10 januari 2024 in première. Uiteraard een knipoog naar de populaire quote ‘on wednesdays we wear pink’. In de film zien we hoe Cady Heron op een nieuwe school start. Ze wordt opgenomen in het groepje populaire meiden, ook wel The Plastics genoemd, onder leiding van Regina George. Maar dan maakt ze de grote fout om verliefd te worden op Regina’s ex Aaron Samuels.

Cast van ‘Mean Girls’ (2024)

Het verhaal van de nieuwe Mean Girls-film is hetzelfde als het origineel uit 2004. Ook de tweede film uit 2011 heeft een soortgelijk verhaal. Echter is de nieuwste film wel in een modern én muzikaal jasje gestoken. Hoewel er niks veranderd is aan het verhaal, worden de personages grotendeels door een nieuwe cast gespeeld. Grotendeels, want Mrs. Norbury wordt net als in het origineel gespeeld door Tina Fey. Zonder haar zou Mean Girls niet bestaan, want zij is als schrijfster verantwoordelijk voor het verhaal. Ook Tim Meadows mag de rol als directeur Duvall weer op zich nemen. In de laatste scènes maakt ook Lindsay Lohan een verschijning. Zij speelde in 2004 de rol van Cady Heron.

Maar door wie worden alle bekende personages nu gespeeld? Cady Heron wordt deze keer gespeeld door Angourie Rice (Spider-Man: No Way Home). Renée Rapp (The Sex Lives of College Girls) is verantwoordelijk voor de rol als Regina George. Haar ex Aaron Samuels wordt vertolkt door Christopher Briney  (The Summer I Turned Pretty). Hieronder staan alle castleden vermeld uit 2004 en 2024.

Personage20042024
Cady HeronLindsay LohanAngourie Rice
Regina GeorgeRachel McAdamsReneé Rapp
JaniceLizzy CaplanAuli´i Cravalho
DamianDaniel FranzeseJaquel Spivey
GretchenLacey ChabertBebe Wood
KarenAmanda SeyfriedAvantika Vandanapu
Mrs. GeorgeAmy PoehlerBusy Philipps
Coach CarrDwayne HillJon Hamm
Mrs. HeronAna GasteyerJenna Fischer
Mrs. NorburyTina FeyTina Fey
Directeur DuvallTim MeadowsTim Meadows
Aaron SamuelsJonathan BennettChristopher Briney

Meer informatie over ‘Mean Girls’ uit 2024

Comédienne Tina Fey geeft een nieuwe draai aan de moderne klassieker Mean Girls. Cady Heron (Angourie Rice) is nieuw op school en wordt toegelaten tot de top van de sociale voedselketen: het elitegroepje van populaire meiden dat “The Plastics” wordt genoemd en dat wordt aangevoerd door queen bee Regina George (Reneé Rapp) en haar volgelingen Gretchen (Bebe Wood) en Karen (Avantika). Maar dan maakt Cady een grote fout en valt voor Regina’s ex-vriendje Aaron Samuels (Christopher Briney), waarna Regina zich tegen haar keert. Cady probeert het toproofdier van de groep ten val te brengen met hulp van haar vrienden, buitenbeentjes Janis (Auli’i Cravalho) en Damian (Jaquel Spivey). Daarbij moet ze proberen dicht bij zichzelf te blijven en zich staande te houden in de levensgevaarlijke jungle die de middelbare school is.

TitelMean Girls
Jaar2024
SoortFilm
Duur1 uur en 53 minuten
TaalEngels
CategorieKomedie, Musical
RegisseurSamantha Jayne, Arturo Perez Jr.
CastAngourie Rice, Reneé Rapp, Christopher Briney, Tina Fey, Jenna Fischer, Auli’i Cravalho, Bebe Wood, Jon Hamm, Avantika, Busy Philipps

Synopsis: Paramount Pictures (via Universal)

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.