Krijgt ‘Mean Girls 2’ uit 2011 ook een remake?

Mean Girls is terug op het witte doek! De iconische film uit 2004 kreeg in 2024 een muzikale remake, zodat we nog een keer terug konden keren naar de wereld van The Plastics. Maar in 2011 konden we natuurlijk ook naar Mean Girls 2 kijken en dus zul je je wellicht afvragen of die film ook een remake krijgt. Wij zochten het uit.

Komt er een remake van ‘Mean Girls 2’?

De wereld van de tienerkomedies werd in 2004 op zijn kop gezet door Mean Girls met Lindsay Lohan, Rachel McAdams en Amanda Seyfried. De film wist direct een klassieker te worden en dus kon een tweede deel niet uitblijven. In 2011 volgde Mean Girls 2, waarin een zelfde soort verhaal verteld werd.

Nu is het tijd voor een muzikale remake van Mean Girls, die vanaf januari 2024 in de bioscoop draait. Opnieuw volgen we bekende personages als Cady Heron, Regina George en Aaron Samuels. Maar betekent dit dat er ook een muzikale remake van Mean Girls 2 in het vat zit? Helaas lijkt de kans klein.

Het zit namelijk zo: Mean Girls (2024) is gebaseerd op de gelijknamige Broadway-musical, waar fans al sinds 2017 van kunt genieten. Hoewel die musical natuurlijk wel gebaseerd is op de iconische film uit 2004, zit er dus nog een stap tussen. En aangezien er geen musical gemaakt is van de tweede film, lijkt een nieuwe muzikale verfilming niet snel tot de opties te behoren. Uiteraard kan het grote succes van de 2024-remake nog voor veranderingen zorgen, maar voor nu staat een nieuwe Mean Girls 2 dus niet op de planning.

📺 Op de hoogte blijven van de nieuwste films en series? Houd dan vooral onze website in de gaten, laat je informeren via je mail of volg ons op social media.

‘Mean Girls’ draait sinds 11 januari in de bioscoop

Op donderdag 11 januari was het eindelijk zover: Mean Girls was terug op het witte doek. In de film zien we hoe Cady Heron (deze keer gespeeld door Angourie Rice, Spider-Man: No Way Home) op een nieuwe school start. Ze wordt opgenomen in het groepje populaire meiden, ook wel The Plastics, onder leiding van Regina George (Renée Rapp, The Sex Lives of College Girls). Maar dan maakt ze de grote fout om verliefd te worden op Regina’s ex Aaron Samuels (Christopher Briney, The Summer I Turned Pretty).

De film is op dit moment nog niet te streamen. Mean Girls uit 2004 kun je wel op Pathé Thuis en Netflix vinden. Ook Mean Girls 2 is nu op TVOD-streamingdienst Pathé Thuis te vinden.

Verhaal en trailer van ‘Mean Girls’ uit 2024

Comédienne Tina Fey geeft een nieuwe draai aan de moderne klassieker Mean Girls. Cady Heron (Angourie Rice) is nieuw op school en wordt toegelaten tot de top van de sociale voedselketen: het elitegroepje van populaire meiden dat “The Plastics” wordt genoemd en dat wordt aangevoerd door queen bee Regina George (Reneé Rapp) en haar volgelingen Gretchen (Bebe Wood) en Karen (Avantika). Maar dan maakt Cady een grote fout en valt voor Regina’s ex-vriendje Aaron Samuels (Christopher Briney), waarna Regina zich tegen haar keert. Cady probeert het toproofdier van de groep ten val te brengen met hulp van haar vrienden, buitenbeentjes Janis (Auli’i Cravalho) en Damian (Jaquel Spivey). Daarbij moet ze proberen dicht bij zichzelf te blijven en zich staande te houden in de levensgevaarlijke jungle die de middelbare school is.


Synopsis: Paramount Pictures (via Universal)

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.