Waar kun je de wedstrijden van Mbappé bij Real Madrid kijken op tv en online?

Het hing al een tijd in de lucht, maar op maandag 3 juni maakte voetballer Mbappé bekend dat hij de transfer maakt naar Real Madrid. De sterspeler van PSG tekent voor vijf seizoenen bij de Spaanse club. Door deze transfer vragen veel sportliefhebbers zich af waar ze naar alle wedstrijden van Mbappé uit de La Liga op tv en online kijken kunnen. In dit artikel geven wij aan of de wedstrijden op het moment van schrijven te bekijken zijn op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender de wedstrijden eventueel ook vertoont.

Mbappé maakt droomtransfer naar Real Madrid

Na veel geruchten en speculaties is er een einde gekomen aan de transfersoap van Mbappé. De sterspeler werd in de zomer van 2017 verhuurd aan PSG, waarna hij een jaar later voor 180 miljoen definitief de overstap maakte. Na zeven jaar is het tijd voor een nieuw avontuur. De transfer komt niet geheel onverwacht, aangezien de voetballer al langere tijd met PSG in gesprek was over het wel of niet verlengen van zijn contract.

Na zes keer landskampioen te zijn geweest, verruilt Mbappé de Franse club voor Real Madrid. Een absolute droomtransfer, want de voetballer was als kind al groot fan van Cristiano Ronaldo en Zinédine Zidane. De prof tekende direct voor vijf seizoenen. Bij de Spaanse club zal hij naar schatting tussen de 15 en 20 miljoen euro per jaar gaan verdienen. Dit bedrag is nog exclusief premies en andere sponsordeals. Ook de transfer was een dure grap. Zo zou Mbappé 150 miljoen euro van Real Madrid hebben gekregen.

Waar kan ik wedstrijden uit de La Liga vanuit Nederland live kijken in 2024?

De twee grote streamingdiensten Viaplay en Ziggo Sport hebben beiden rechten in handen om buitenlandse voetbalcompetities in Nederland uit te zenden. Zo kunnen fans sinds vorig jaar bij Viaplay onder andere live kijken naar de Engelse Premier League, Duitse Bundesliga en de vrouwelijke Serie A. Ziggo Sport heeft echter nog steeds de uitzendrechten van La Liga tot zijn beschikking tijdens seizoen 2024/25. Het kanaal zendt veelal wedstrijden uit van FC Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid met commentaar van Sierd de Vos. De overige matches zijn doorgaans te kijken op de aanvullende zenders bij Ziggo Sport Totaal. Je kunt in de programmagids precies zien wanneer welke wedstrijd via welk kanaal te zien is.

Illegale livestreams van alle voetbalwedstrijden

We kunnen wel doen alsof het niet gebeurt, maar dat is ook geen manier om met illegale livestreams om te gaan. Nog steeds kijken er veel mensen wereldwijd naar niet-legale uitzendingen van de Primera División en andere grote voetbalcompetities. Dat doen ze bijvoorbeeld via websites als He’s GoalLive Soccer TV of Eleven Sports. We raden dit natuurlijk sterk af om meerdere redenen.

Je bent namelijk niet alleen illegaal bezig, maar ook ontneem je de sport en het team waar je fan van bent een deel van de inkomsten die ze hard nodig hebben. Verder zitten deze illegale websites vaak vol met virussen, wat de veiligheid van je computer, tablet of telefoon in gevaar kan brengen. In plaats hiervan houden we je op de website van Streamwijzer gewoon op de hoogte hoe je legaal en veelal gratis naar sport kijken kunt.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.