Komt er nog een vierde ‘The Maze Runner’-film?

Sinds kort staan alle The Maze Runner-films op Netflix en dus kun je weer helemaal in het verhaal van Thomas duiken. Hij wordt op een dag wakker in een gigantisch labyrint. Zijn avontuur duurt drie films, maar staat er eigenlijk ook een The Maze Runner 4 op het programma? In dit artikel lees je alles wat we hier tot nu toe over weten.

Komt er een ‘The Maze Runner 4’?

In 2014 werden filmliefhebbers voor het eerst geïntroduceerd in het verhaal van The Maze Runner. Dylan O’Brien speelt de rol van Thomas, die op een dag wakker wordt in een lift. Hij komt terecht in een afgesloten wereld met zestig andere jongens en moet zien te ontsnappen uit een gecompliceerd doolhof. Er volgden nog twee films, The Maze Runner: The Scorch Trials en The Maze Runner: The Death Cure. Maar is het daarmee voorgoed gedaan?

Deze films zijn, zoals veel dystopische young adult-titels, gebaseerd op een populaire boekenreeks, van Amerikaanse auteur James Dashner. De reeks bestond uit drie boeken, die allemaal verfilmd zijn. Er volgden ook nog prequels en sequels, maar die hebben tot nu toe allemaal nog geen adaptatie naar het witte doek gekregen.

Vla na de verschijning van The Death Cure liet Disney, die de rechten van de serie in handen heeft, weten zeker verder te willen. Echter is dan inmiddels jaren geleden: de laatste film van de trilogie stamt uit 2018. Het is dus nog maar de vraag of The Maze Runner 4 er écht komt.

📺 Meer weten? We houden je natuurlijk altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze social media-kanalen.

Waar zou ‘The Maze Runner 4’ over gaan?

Het zou dus kunnen dat de (mogelijke) vierde The Maze Runner-film een van de boeken van James Dashner volgt. In ieder geval gaan we hoofdrolspelers als Dylan O’Brien, Kaya Scodelario en Thomas Brodie-Sangster waarschijnlijk niet terugzien, want die zijn inmiddels veel te oud voor deze rollen. Daarmee vallen een aantal boeken al af, want die draaien om het verhaal van Thomas voordat hij in het labyrint terechtkomt.

Een van de prequels die hier niet over gaat heet The Kill Order en gaat terug naar het begin, dertien jaar voor de gebeurtenissen uit The Maze Runner. We volgen twee tieners die de uitbraak van het virus moeten zien te overleven. Dit zou een goed onderwerp zijn voor The Maze Runner 4, maar verdere details zijn er nog niet.

Verhaal en trailer van ‘The Maze Runner’

In dit spannende avontuur gebaseerd op het populaire boek ontwaakt Thomas (Dylan O’Brien) samen met een groep jongens die zich de buitenwereld niet meer herinneren in een gigantisch labyrint dat steeds verandert. Bij elke beweging komen er nieuwe gevaarlijke obstakels en Thomas en de anderen moeten snel alle aanwijzingen vinden om hun ware doel te onthullen… en uit het labyrint te komen voordat het te laat is!


Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.