Het is bevestigd: er komt een vijfde seizoen van ‘Mayans M.C.’

Het vierde seizoen van Mayans M.C. staat pas nét op Disney+ en nu is er al goed nieuws voor de fans van de Sons of Anarchy-spinoff: de serie mag namelijk door! De Amerikaanse zender FX heeft tijdens het jaarlijkse Comic-Con bekendgemaakt dat er ook een vijfde seizoen wordt gemaakt.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

‘Mayans M.C.’ verlengd met een vijfde seizoen

Op het jaarlijkse Comic-Con in San Diego is bekendgemaakt dat er een vijfde seizoen van Mayans M.C. aankomt. Dit terwijl het vierde seizoen pas net afgelopen is in Amerika—de laatste aflevering werd daar op 14 juni uitgezonden—en pas sinds 21 juli 2022 online te kijken is bij Disney+. En nu weten we dus zeker dat de Sons of Anarchy-spinoff, die voor het eerst uitgezonden werd in 2018 en inmiddels veertig afleveringen telt, nog niet klaar is.

Daarnaast werd ook bekendgemaakt dat de producer van de serie, Elgin James, een meerjarencontract bij 20th Television aangeboden heeft gekregen. In de toekomst kunnen we dus meer series van zijn hand verwachten.

Releasedatum ‘Mayans M.C.’ seizoen 5 pas in 2023

We moeten er nog even op wachten, want samen met de aankondiging dat er een nieuw seizoen aankomt werd ook bekendgemaakt dat we deze pas in 2023 kunnen verwachten. Tegen die tijd zullen de nieuwe afleveringen uitgezonden worden op de Amerikaanse zender FX.

Aangezien de uitzendrechten van de eerste vier seizoenen in handen van Disney+ liggen, is het aannemelijk dat ook het vijfde seizoen weer naar deze streamingdienst komt. Dat zal dus misschien wel iets langer duren, net zoals we ook wat langer op het vierde seizoen hebben moeten wachten. Wil jij altijd op de hoogte blijven van het nieuws omtrent Mayans M.C. en het direct horen als er een exacte releasedatum bekend is? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of check regelmatig onze social media-kanalen. 

Meer informatie over de serie

Mayans M.C. volgt het leven van Ezekiel ‘EZ’ Reyes, een nieuw lid van Mayans M.C. aan de grens tussen Californië en Mexico. Ooit was hij een talentvolle jongen met de Amerikaanse droom binnen handbereik. EZ en zijn broer Angel worden hechter dan ooit nadat ze de waarheid achter de moord op hun moeder ontdekken. EZ wordt gedwongen om een nieuw leven op te bouwen in zijn kleine stad, maar zijn behoefte aan wraak drijft hem naar een leven dat hij nooit voor ogen had. Ondertussen worstelt hun vader Felipe met de keuzes die hij en zijn zoons hebben gemaakt.

TitelMayans M.C.
Jaar2018-
SoortSerie
Duur4 seizoenen
TaalEngels
IMDb7,5 uit 18.000 stemmen
CategorieMisdaad, Drama, Thriller
RegisseurElgin James, Kurt Sutter
CastJD Pardo, Clayton Cardenas, Sarah Bolger, Michael Irby, Carla Baratta, Richard Cabral

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.