Nieuwe Nederlandse serie ‘Máxima’ is nu al zeker van een tweede seizoen

The Crown opgepast, want hier komt Máxima. De nieuwe Nederlandse serie draait om het leven van onze koningin en verschijnt deze zaterdag op Videoland. De streamingdienst blijkt nu al erg veel vertrouwen te hebben in hun kersverse Original. Nog voordat de eerste aflevering verschenen is, hebben zij namelijk al een tweede seizoen besteld.

‘Máxima’ krijgt een seizoen 2

Máxima is een nieuwe serie over Máxima Zorreguieta. In het eerste seizoen duiken we in haar jeugd in Argentinië en New York en zien we hoe ze smoorverliefd wordt op de Nederlandse kroonprins Willem-Alexander. Maar het verhaal is daarna natuurlijk nog niet afgelopen. En daarom heeft Videoland besloten nu al voor een tweede seizoen te gaan.

Dit kondigt de streamingdienst vandaag aan. “Máxima trouwt, wordt moeder én koningin. Stuk voor stuk gebeurtenissen die in ons collectief geheugen gegrift staan en die we in het vervolg gaan terugzien,” laat de Directeur Content van RTL weten. Na de zes afleveringen van seizoen 1 hoef je dus nog geen afscheid te nemen van de personages Máxima en Willem-Alexander, die vertolkt worden door Delfina Chaves en Martijn Lakemeijer.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series per maand. Ook publiceren we wekelijks de Streamwijzer top 10, met de leukste titels van de komende week.

‘Máxima’ gaat zaterdag van start

Allereerst kunnen we ons dus nog opmaken voor het eerste seizoen. Máxima gaat op zaterdag 20 april van start op Videoland, waar je op die dag direct aan twee afleveringen kunt beginnen. Een voorproefje krijg je ook op RTL 4, want daar wordt om 21:35 uur de eerste aflevering uitgezonden. De rest van het seizoen verschijnt exclusief op de streamingdienst. Dit levert het volgende uitzendschema op:

AfleveringWeekdagDatumOok op RTL?
1Zaterdag20 april 2024✔️
2Zaterdag20 april 2024✖️
3Zaterdag27 april 2024✖️
4Zaterdag4 mei 2024✖️
5Zaterdag11 mei 2024✖️
6Zaterdag18 mei 2024✖️

Verhaal en trailer van de serie

De zesdelige high-end dramaserie vertelt het fascinerende levensverhaal van Koningin Máxima tot aan de verloving met de Nederlandse kroonprins, gebaseerd op de bestseller van Marcia Luyten.


Synopsis: Videoland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.