Dit is alles wat je moet weten over ‘Máxima’ seizoen 2

De laatste aflevering van de Videoland-serie Máxima is vanaf 18 mei te zien. Gelukkig hoeven we nog geen afscheid te nemen van het verhaal van onze koningin, want ook een tweede seizoen is al aangekondigd. Maar weten we al meer over het verhaal, de cast of andere details? In dit artikel vertellen we je alles wat je over het vervolg van de serie moet weten.

Dit kun je verwachten van ‘Máxima’ seizoen 2

In het eerste seizoen van Máxima draait het natuurlijk allemaal om Máxima Zorreguieta. We verkennen haar jeugd in Argentinië en New York, zien hoe ze smoorverliefd wordt op de Nederlandse kroonprins Willem-Alexander en hoe hun relatie wordt bemoeilijkt door de druk van buitenaf.

Maar het verhaal is daarna natuurlijk nog niet afgelopen. In het tweede seizoen gaan we verder waar we na aflevering 6 gebleven zijn. Videoland zegt hierover het volgende: “Máxima trouwt, wordt moeder én koningin. Stuk voor stuk gebeurtenissen die in ons collectief geheugen gegrift staan en die we in het vervolg gaan terugzien.”

Releasedatum van het tweede seizoen is nog niet bekend

Vrij snel na het verschijnen van de eerste afleveringen van Máxima werd een tweede seizoen aangekondigd. Dat is niet zo gek: al in het eerste weekend verbrak de serie record na record. Zo leverde alleen de releasedag al de meeste streams voor een Nederlandse dramaserie ooit op. Ook kwamen er nog nooit zo veel abonnees bij door de komst van één titel én waren kijkers ongekend positief. De serie werd onder meer “de Nederlandse The Crown” genoemd.

Er komt dus gegarandeerd meer. Maar wanneer is het zover? Helaas kunnen we dat nu nog niet met zekerheid zeggen. We kunnen wel inschatten dat er waarschijnlijk pas op zijn vroegst in het voorjaar van 2025 nieuwe afleveringen zullen verschijnen. De precieze releasedatum delen we te zijner tijd met je.

📺 Altijd alles weten over de nieuwste films en series op de Nederlandse streamingdiensten? Houd dan vooral onze website in de gaten, laat je informeren via je mail of volg ons op social media.

Wie spelen er in ‘Máxima’ seizoen 2?

Dan moeten we het natuurlijk even over de cast hebben. We gaan het tweede seizoen van Máxima natuurlijk niet in zonder Delfina Chaves als Máxima en Martijn Lakemeijer als Willem-Alexander. Extra leuk is dat de twee ook achter de schermen voor elkaar zijn gevallen, waardoor de romantische verhaallijn alleen nog maar realistischer wordt.

Delfina Chaves heeft in de tussentijd de tijd om haar Nederlands nog wat bij te spijkeren. Hoewel ze voor seizoen 1 wel Nederlandse lessen heeft gevolgd, is het nou niet zo dat ze inmiddels vloeiend onze taal spreekt. Tot nu toe heeft ze vooral geoefend met de Nederlandse dialogen die ze voor de eerste afleveringen onder de knie moest krijgen. Hiervoor moest ze de teksten uit haar hoofd kennen én de Nederlandse uitspraak van die specifieke zinnen leren. Interviews doet ze echter nog steeds in het Engels.

Naast Chaves en Lakemeijer zijn Elsie de Brauw (koningin Beatrix), prins Claus (Sebastian Koch), Maria Pame en Jorge Zorreguieta (de ouders van Máxima) er naar alle waarschijnlijkheid ook weer bij.

Komt er ook nog een derde seizoen?

We kijken natuurlijk ontzettend uit naar het tweede seizoen, maar stiekem kunnen we ook alvast naar de toekomst kijken. Want komt er ook nog een derde seizoen van Máxima? Helaas is dat op dit moment niet bevestigd. Maar dat betekent niet dat je het uit je hoofd hoeft te zetten. De serie is natuurlijk ongekend populair en dat geeft hoop voor een verlenging. Wij laten het weten als dit nieuws officieel is.

Verhaal en trailer van de serie

De zesdelige high-end dramaserie vertelt het fascinerende levensverhaal van Koningin Máxima tot aan de verloving met de Nederlandse kroonprins, gebaseerd op de bestseller van Marcia Luyten.


Synopsis: Videoland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.