Nieuwe serie over Máxima overtuigt kijkers: “De Nederlandse The Crown”

Zaterdagavond was het eindelijk tijd voor de nieuwe serie Máxima, waarin we meegenomen worden in het leven en verleden van onze koningin. De eerste aflevering verscheen op RTL, aansluitend kon je direct aflevering 2 zien op Videoland en veel kijkers waren ontzettend enthousiast.

Het verhaal van Máxima

De nieuwe Videoland-serie Máxima draait uiteraard om Máxima Zorreguieta. In het eerste seizoen duiken we in haar jeugd in Argentinië en New York en zien we hoe ze smoorverliefd wordt op de Nederlandse kroonprins Willem-Alexander. De hoofdrollen zijn voor Delfina Chaves en Martijn Lakemeijer.

De eerste aflevering werd op RTL 4 uitgezonden, maar voor de rest van het seizoen kun je niet op de analoge tv terecht. Die zul je moeten streamen. De afleveringen worden namelijk exclusief uitgezonden door Videoland. Daar kun je zelfs nu al voor de tweede aflevering terecht, dus als je er helemaal in zit kun je direct door. Hieronder vind je het uitzendschema.

AfleveringWeekdagDatumOok op RTL?
1Zaterdag20 april 2024✔️
2Zaterdag20 april 2024✖️
3Zaterdag27 april 2024✖️
4Zaterdag4 mei 2024✖️
5Zaterdag11 mei 2024✖️
6Zaterdag18 mei 2024✖️

Kijkers zijn enthousiast over de serie

Volgens kijkers is Máxima tot nu toe een echte aanrader. Zo wordt de serie door één van de kijkers “de Nederlandse The Crown” genoemd, waarbij de vergelijking dus getrokken wordt met een van de meest bejubelde series ooit. Hieronder bekijk je een greep uit de lovende reacties op social media.

Verhaal en trailer van ‘Máxima’

De zesdelige high-end dramaserie vertelt het fascinerende levensverhaal van Koningin Máxima tot aan de verloving met de Nederlandse kroonprins, gebaseerd op de bestseller van Marcia Luyten.


Synopsis: Videoland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.