Viaplay en Max Verstappen slaan handen ineen in langdurige samenwerking

De gloednieuwe streamingdienst Viaplay, die op 1 maart live zal gaan in Nederland, heeft een langdurig partnerschap gesloten met Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen. Ze zullen als onderdeel hiervan jarenlang samen exclusieve content maken. Daarnaast zal zijn vader, Jos Verstappen, toetreden tot het internationale Viaplay team van analisten.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Max Verstappen wordt ambassadeur van Viaplay

Viaplay liet in een persbericht op maandagochtend 10 januari weten dat dit partnerschap met de kersverse wereldkampioen de kijker de aankomende jaren een uniek inkijkje geeft in het leven van Verstappen. De fans kunnen genieten van de strijd op de Formule 1-circuits en zien hoe de Nederlander omgaat met de druk in en buiten de paddock. Het fascinerende leven van de pure racer en de mens Max Verstappen komt hierdoor dichterbij dan ooit.

Met de steun van de alsmaar groeiende Orange Army begint Max Verstappen in maart aan de verdediging van zijn titel. Elke kilometer van het Formule 1-seizoen 2022, inclusief de Dutch Grand Prix op Zandvoort, is live te zien bij Viaplay. Naast de eerder bekend gemaakte internationale experts David Coulthard, Mika Häkkinen en Tom Kristensen zal ook Jos Verstappen regelmatig toetreden tot het Viaplay-team in de paddock. Met 106 Grand Prix starts achter zijn naam en als vertrouwenspersoon van zoon Max, zal Verstappen senior de Formule 1-liefhebber extra inzichten geven gedurende het seizoen.

Reacties op het partnerschap

Vanuit zowel NENT (het bedrijf achter Viaplay) als Max Verstappen is een reactie gegeven op de samenwerking. Zo vertelt Max zelf: “Ik kijk echt uit naar deze samenwerking met Viaplay, zeker omdat onze ambities om de beste in ons vak te zijn overeenkomen. Het zal geweldig zijn om samen te werken met Viaplay’s professionele team in de paddock, waaronder David Coulthard, Mika Häkkinen en Tom Kristensen. Ik ben er van overtuigd dat hun ervaring als voormalige topcoureurs van grote toegevoegde waarde zal zijn. Viaplay is misschien nieuw voor de Nederlandse kijkers, maar de streamingsdienst heeft in het buitenland zijn voetsporen inmiddels verdiend. Het is fantastisch dat we een grote groep fans kunnen trakteren op unieke content die we samen gaan maken.”

Ook Anders Jensen, CEO en President bij NENT Group, reageert op het nieuws: “Max Verstappen en Viaplay zijn dé perfecte match. Met bijna 100.000 livestream-uren per jaar en een ongeëvenaard rechtenportfolio zijn wij wereldleider in het streamen van sport. Ook Max heeft een dominante plek weten te veroveren en is niet voor niets met trots de 34ste wereldkampioen Formule 1. We zijn klaar om de sport naar een nog hoger niveau te brengen. We kijken uit naar de intensieve samenwerking met de talentvolle en uiterst charismatische superster”.

Meer over de nieuwe streamingdienst Viaplay

Op woensdagochtend 8 december 2021 werd door Viaplay een persbericht uitgestuurd waardoor we meer te weten kwamen over de toekomst van de streamingdienst. Hierin werd onder andere bekendgemaakt dat een abonnement op het video on demand-platforms €13,99 per maand zal kosten. Het kan direct bij Viaplay worden afgesloten, maar ook via verschillende partners als VodafoneZiggo en KPN.

Dit is de enige prijs die voor een abonnement op Viaplay gecommuniceerd is. Je kunt dus niet kiezen om een afzonderlijk lidmaatschap te nemen voor de Formule 1, Premier League, Darts, Bundesliga of films en series, maar alles zit bij elkaar in één bundel voor een abonnementsprijs van €13,99 p/m.

Daarnaast liet Viaplay weten dat de streamingdienst live zal gaan op 1 maart 2022. De eerste dagen dat de F1-uitzendingen van start gaan zijn vrijdag 10 maart 2022 tot zondag 12 maart 2022, tijdens de eerste testdagen op het circuit van Bahrein. De GP van Zandvoort en de samenvattingen van elke race zullen via de NOS uitgezonden worden.

Ook wordt het reeds bekendgemaakte F1-team van Amber Brantsen, Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk wordt aangevuld met Christijan Albers, Giedo van der Garde en Tom Coronel als vaste analisten in studio. Daarnaast zullen Mika Hakkinen, David Coulthard en Tom Kristensen de internationale experts zijn die bij uitzendingen aanschuiven. in de paddock zal Stéphane Kox verslaggever zijn.

Over alle andere bekendmakingen houden je op de hoogte via de nieuws- en informatiepagina van Viaplay op Streamwijzer. Ook lees je bij ons terug wat we tot nu toe weten over Viaplay.

Lees ook: Interview met Viaplay-team: “Er gaat naast Formule 1 nog veel meer komen” 🏎