Op deze datum wordt de nieuwe Formule 1-wagen van Max Verstappen bekend

Schrijf zaterdag 2 maart maar alvast in je agenda, want dan gaat het gloednieuwe seizoen van de Formule 1 van start. Liefhebbers moeten dus nog even geduld hebben voordat ze alle coureurs weer in actie kunnen zien. Traditiegetrouw worden alle nieuwe auto´s in februari bekendgemaakt. Maar op welke datum wordt de gloednieuwe Formule 1-wagen van Max Verstappen onthuld?

→ Meld je nu aan bij Viaplay en kijk onbeperkt naar alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series of krijg 32% korting op F1 TV Pro als je kiest voor een jaarabonnement ✅

Terugblik op afgelopen seizoen

Max Verstappen beleefde vorig jaar een weergaloos Formule 1-seizoen. Hij verbrak record na record en wist ver voor de laatste Grand Prix zijn derde wereldtitel veilig te racen. Tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen pakte Verstappen al poleposition. Zijn eerste van vele bleek later.

De indrukwekkende resultaten op het circuit mondden uit in een nieuw record. Vanaf de race van Miami tot aan de Grand Prix van Monza wist de Red Bull-coureur maar liefst tien keer op rij de hoogste podiumplaats te bemachtigen. Naast zijn derde wereldtitel, won hij samen met Red Bull in Japan de constructeurstitel.

Datum nieuwe Formule 1-auto’s bekend

Vlak voor de testdagen in Bahrein worden alle Formule 1-auto’s bekendgemaakt en aan het grote publiek tentoongesteld. Deze testdagen zijn dit seizoen van 21 tot en met 23 februari 2024. Hoewel McLaren pas op 14 februari de vernieuwde look van hun auto naar buiten zou brengen, werden op 16 januari al foto’s geplaatst van de wagen. Wel volgt er nog steeds een officiële presentatie.

Het team van Lando Norris en Oscar Piastri is daarmee de eerste renstal die de gloednieuwe bolide bekend heeft gemaakt. Fans van Max Verstappen moeten echter meer geduld hebben. Red Bull presenteert de wagen pas op donderdag 15 februari. Hiermee is het team een stuk later dan de andere auto’s. Op 5 februari showen het team van Williams en Kick Sauber namelijk al hun bolide. Hieronder vind je alle datums terug.

TeamDatum
🏎️ Haas…?
🏎️ AlphaTauri…?
🏎️ Kick SauberMaandag 5 februari
🏎️ WilliamsMaandag 5 februari
🏎️ AlpineWoensdag 7 februari
🏎️ Aston MartinMaandag 12 februari
🏎️ FerrariDinsdag 13 februari
🏎️ MercedesWoensdag 14 februari
🏎️ McLarenWoensdag 14 februari
🏎️ Red Bull RacingDonderdag 15 februari

Ook dit jaar drie testdagen

Met de testdagen op 21 tot en met 23 februari, is het nog maar een maand voordat de winterstop voorbij is. Tijdens deze testdagen hebben alle Formule 1-teams de kans om zich voor te bereiden op het circuit. Eerdere seizoenen waren er veel meer testdagen, maar dit aantal is teruggedrongen tot drie. Alle dagen worden verreden in Bahrein. Hier vindt ook de eerste Grand Prix van het nieuwe seizoen plaats. Iedere testdag begint om 08:00 uur Nederlandse tijd en eindigt om 17:00 uur.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.