Films en series over Max Verstappen op een rij

Hij pakte vorig seizoen zijn derde wereldtitel op rij en staat ook dit jaar bovenaan. We hebben het natuurlijk over Max Verstappen. De Formule 1-coureur van Red Bull verbrak vorig seizoen record na record. Er zijn dan ook inmiddels een hoop films en series over de drievoudig wereldkampioen gemaakt. In dit artikel zetten we er vijf voor je op een rij. Zo kun je direct na de Formule 1 verder genieten van de acties van Max Verstappen.

1. Max Verstappen: Anatomy Of A Champion (2023)

De driedelige documentairereeks Max Verstappen: Anatomy Of A Champion staat als eerste in de startblokken. De serie neemt ons mee in het leven van de Nederlandse Formule 1-coureur Max Verstappen. Uiteraard komen de afgelopen gloriejaren voorbij, waarin Verstappen op het hoogste niveau van de autosport opereerde en tot dan toe twee keer het Wereldkampioenschap won, maar daarnaast krijgen we ook een inkijkje in zijn jeugd en zijn intense relatie met zijn vader Jos Verstappen. Voor het eerst wordt de complexe persoonlijkheid van Max Verstappen dus compleet blootgelegd. Zo zien we hoe hij streeft naar perfectie en de last van de enorme media-aandacht en verplichtingen altijd op zijn schouders draagt. Naaste familie en vrienden bieden ons door middel van diepte-interviews een uniek inkijkje in de man achter de coureur.

2. Verstappen – Lion Unleashed (2022)

Voor het volgende interview blikken we terug naar 2021. Hét jaar dat Max Verstappen zijn eerste wereldtitel pakte. Na een verhit seizoen tussen concurrent Lewis Hamilton wist de coureur van Red Bull er in de laatste Grand Prix vandoor te scheuren met de overwinning. In Verstappen – Lion Unleashed bespreken Max Verstappen, zijn vader Jos en manager Raymond het Formule 1-seizoen van 2021. Uiteraard worden alle hoogte- en dieptepunten onder de loep genomen en komen we meer te weten hoe Verstappen het seizoen beleefde. Uitgekeken? In Verstappen – Lion Unleashed 2 en Verstappen – Lion Unleashed 3 kijken de heren terug op de F1-seizoenen uit 2022 en 2023.

3. Verstappen – Master Of The Track (2022)

Meekijken met Max Verstappen op de baan willen we natuurlijk allemaal wel. In deze 22-delige documentaireserie Verstappen – Master Of The Track neemt de Red Bull-coureur en wereldkampioen ons mee naar alle circuits die we in het F1-seizoen van 2022 voorbij zagen komen. Hij legt uit hoe je de circuits in Europa, Amerika, Azië en het Midden-Oosten onder de knie kan krijgen en wat de moeilijkheden zijn. Met korte afleveringen van ieder ongeveer twee minuten leuk om tussendoor te kijken.

4. Max’s Machine (2022)

Als Formule 1-liefhebber weet je natuurlijk bijna alle ins en outs over de wagens. Voor wie nog niet veel van de raceklasse afweet, is Max’s Machine een goede tip. In de documentaire leggen Max Verstappen en voormalig coureur David Coulthard namelijk uit hoe uniek een Formule 1-auto is. Hoe komt het dat een F1-bolide zo snel gaat? Wat is het geheim? Er wordt heel eenvoudig uitgelegd wat er zo bijzonder is aan de wagens waarmee deze coureurs jaarlijks wereldwijd over allerlei circuits scheuren.

5. Max Verstappen: Off The Beaten Track (2024)

In 2024 verscheen het vervolg van de eerder verschenen docuserie Max Verstappen: Anatomy of a Champion. In Max Verstappen: Off The Beaten Track krijgen we weer een unieke inkijk in het leven van de Red Bull-coureur. Iedere aflevering zal een ander aspect uit het leven onder de loep nemen. Zo volgen we Max bij zijn belangrijke carrièrestap als mede-oprichter van Verstappen.com Racing. Hierin helpt hij zijn vriend Thierry Vermeulen als mentor en testrijder tijdens de voorbereiding op het DTM-kampioenschap. Maar dat is lang nog niet alles, want ook het simracen met Team Redline scheurt voorbij. Naast zijn ongekende racetalent, komt zijn passie voor verschillende autosporten naar voren. We zoomen niet alleen in op de Nederlandse coureur, maar ook op de mensen die hem inspireren.

Nog meer nieuwe films en series op Viaplay

Meer weten over Max Verstappen? Op Viaplay zijn al eerder documentaires over de meervoudig wereldkampioen verschenen, waaronder Max Verstappen: Picture Perfect. Ook vind je hier het jaaroverzicht van 2023 genaamd Van Kampioen Naar Legende, waar niet alleen Max Verstappen voorbij racet maar ook andere coureurs in de spotlight staan.

Benieuwd welke releases er iedere maand op de planning staan? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Viaplay per maand. Verder houden we je hier natuurlijk ook altijd van op de hoogte via je mail en onze social media-kanalen.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.