Deze wedstrijden staan in 2024 op de planning van wielrenner Mathieu van der Poel

Het nieuwe wielerseizoen staat in de startblokken, waardoor fans bijna wekelijks weer kunnen genieten van alle klassiekers. ´Onze´ Mathieu van der Poel is alweer hard aan het trainen voor zijn volgende eindzege. Maar welke wedstrijden heeft deze prof nog meer op de planning staan dit jaar? We hebben alle races op het programma van Mathieu van der Poel tot dusver bekend voor je op een rij gezet. Alle wielerwedstrijden zijn live te volgen op tv via Eurosport en online bij discovery+, onder andere verkrijgbaar als add-on kanaal bij Amazon Prime Video. Ook worden sommige grote koersen uitgezonden via de NPO, waardoor je deze ook online via NLZIET kunt kijken.

Biografie Mathieu van der Poel

✍️ NaamMathieu van der Poel
🏠 GeboorteplaatsKapellen (België)
📅 Geboortedatum19 januari 1995
📍 WoonplaatsAntwerpen
📜 Leeftijd29 jaar*
📏 Lengte1,84 meter
🇳🇱 NationaliteitNederlands
❤️ VriendinRoxanne Bertels
🚴‍♂️ PloegAlpecin-Deceuninck
📸 Instagram@mathieuvanderpoel
* Op het moment van schrijven

Programma van wedstrijden van Mathieu van der Poel in 2024

Het programma van profwielrenner Mathieu van der Poel is ook dit jaar weer goed gevuld met races. De alleskunner is naast het wielrennen op de weg, namelijk ook actief in het veldrijden. Zijn eerste wedstrijd zal op 21 januari zijn tijdens de UCI Cyclocross World Cup in Benidorm. Nog geen week later komt de pedaleur in actie op de Badkamers Trofee Flandriencross in Hamme. Veel tijd om bij te komen is er niet, want de volgende wedstrijd staat een dag later gepland. Dan vindt de Cyclocross World Cup in Nederland plaats. In Hoogerheide om precies te zijn.

Maar daar blijft het niet bij, want ook dit jaar zal Mathieu van der Poel zijn wereldtitel verdedigen op het WK Veldrijden. De prof is al vijf jaar onafgebroken achter elkaar de onbetwiste nummer één op het mondiale toernooi. Hierna is het tijd voor de eerste wielerwedstrijd op de weg tijdens de Volta ao Algarve em Bicicleta. Daarna volgen er nog veel meer, zoals de Tirreno-Adriatico, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

DatumWedstrijd
21 januari 2024🚴‍♂️ UCI Cyclocross World Cup Benidorm
27 januari 2024🚴‍♂️ X²O Badkamers Trofee Flandriencross
28 januari 2024🚴‍♂️ UCI Cyclocross World Cup Hoogerheide
3-4 februari 2024🚴‍♂️ WK Veldrijden
14-18 februari 2024🚴‍♂️ Volta ao Algarve em Bicicleta
4-10 maart 2024🚴‍♂️ Tirreno-Adriatico
24 maart 2024🚴‍♂️ Gent-Wevelgem
31 maart 2024🚴‍♂️ Ronde van Vlaanderen
7 april 2024🚴‍♂️ Parijs-Roubaix

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.