Waar is Maryam Hassouni (Noura) gebleven in seizoen 2 van ‘Sleepers’?

Het nieuwe seizoen van de populaire serie Sleepers is in volle gang. In de misdaadserie over corrupte agent Martin werd de rol van zijn vrouw Noura in seizoen 1 gespeeld door actrice Maryam Hassouni. Maar in het tweede seizoen was het ineens Mocro Maffia-actrice Sinem Kavus die de rol op zich nam. Veel kijkers vragen zich dan ook af waar Maryam Hassouni gebleven is. Wij geven het antwoord op deze vraag.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Maryam Hassouni speelt niet mee in ‘Sleepers’ seizoen 2

In december 2023 was Sleepers terug op Videoland. De serie met Robert de Hoog draait om agent Martin, die zich in een spagaat bevindt tussen zijn werk bij de recherche en zijn stiekeme criminele achtergrond. Ook zijn vrouw Noura, die tevens bij de politie werkzaam is, ruikt onraad.

Maryam Hassouni was de actrice die in seizoen 1 in de huid mocht kruipen van Noura Oudkerk. In het tweede seizoen is zij er echter niet meer bij. In plaats daarvan is het Sinem Kavus, beter bekend als Meltem uit Mocro Maffia of van haar rollen in Hoogvliegers en Netflix-film Forever Rich, die als Noura Oudkerk verschijnt. Eerder werd Maryam Hassouni ook al eens vervangen door een andere actrice, namelijk na het eerste seizoen van Oogappels, toen Sam Ghilane haar plaats innam. Destijds kwam dat door overlappende agenda’s, maar wat is nu de reden?

Waarom is Maryam Hassouni vervangen?

Maryam Hassouni bracht eind 2022 het spraakmakende boek Wat de fak uit, waarin ze vertelt over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Ook het racisme en de stigmatisering van de tv-, film- en theaterwereld staan haar zo tegen dat ze besloten heeft helemaal te stoppen met acteren. We gaan haar dus niet meer terugzien in Sleepers en ook in andere rollen zal de voormalig actrice niet meer verschijnen.

Meer informatie over ‘Sleepers’

Iedere vrijdag is het tijd voor een nieuwe aflevering van Sleepers. De serie was op 15 december 2023 terug en aangezien er acht afleveringen volgen valt de seizoensfinale op vrijdag 2 februari 2024. In het onderstaande uitzendschema vind je al deze informatie nog even duidelijk op een rij.

AfleveringWeekdagDatum
1Vrijdag15 december 2023
2Vrijdag22 december 2023
3Vrijdag29 december 2023
4Vrijdag5 januari 2024
5Vrijdag12 januari 2024
6Vrijdag19 januari 2024
7Vrijdag26 januari 2024
8Vrijdag2 februari 2024
Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.