Moet je ‘Ms. Marvel’ gezien hebben vóór je ‘The Marvels’ kijkt?

Iedereen die weleens een Marvel-film gezien heeft, weet dat heel veel verhaallijnen met elkaar verbonden zijn. Ook The Marvels is hier geen uitzondering op. Daar komt het personage Kamala Khan namelijk in voor, die je kunt kennen van de serie Ms. Marvel. Maar moet je Ms. Marvel gezien hebben voordat je The Marvels kijkt? Wij zochten het voor je uit.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Moet je ‘Ms. Marvel’ gezien hebben om ‘The Marvels’ te begrijpen?

Het verhaal van Captain Marvel wordt vervolgd in The Marvels. Carol Danvers heeft wraak genomen op de Supreme Intelligence en heeft haar identiteit teruggekregen. Helaas staat er alweer een nieuw probleem voor de deur: haar krachten raken verstrengeld met die van superfan Kamala Khan (Iman Vellani, Ms. Marvel) en Carols nichtje Captain Monica Rambeau (Teyonah Parris, WandaVision).

Er is dus een grote rol weggelegd voor het hoofdpersonage van de zesdelige serie Ms. Marvel, die in 2022 op Disney+ verscheen. Om haar personage het beste te begrijpen en te weten waar zij vandaan komt, is het dus handig om de afleveringen gekeken te hebben. Heb je dat nog niet gedaan, raak dan niet in paniek. Je kunt de serie nú bingen op Disney+.

Welke andere titels moet je gezien hebben voordat je ‘The Marvels’ kijkt?

Ms. Marvel is niet de enige titel die verbonden is met The Marvels. Er is nog een aantal andere films en series die je eigenlijk gezien moet hebben om de nieuwe Marvel-film compleet te begrijpen. Hieronder zetten we alle titels op een rij en leggen we je de reden uit dat je ze het beste wel kunt kijken voordat je The Marvels opzet. Aller titels zijn hier op Disney+ te streamen.

FilmReden
Captain MarvelDit spreekt waarschijnlijk voor zich, maar The Marvels is het directe vervolg op Captain Marvel. De film introduceert Carol Danvers.
Avengers: EndgameCarol Danvers speelt een grote rol in Avengers: Endgame.
WandaVisionCaptain Marvels krachten verstrengelen niet alleen met die van Kamala Khan / Ms. Marvel, maar ook met die van Captain Monica Rambeau. Kijkers leren haar kennen in WandaVision.
Secret InvasionDeze serie pakt een aantal verhaallijnen op die na Captain Marvel nog open lagen. Bovendien draait het om Nick Fury en speelt hij een bijrol in The Marvels.

Uiteraard kun je The Marvels ook gewoon kijken zonder dat je al deze titels gezien hebt. Het kan dan alleen wel zo zijn dat je bepaalde verhaallijnen en keuzes niet helemaal begrijpt.

‘The Marvels’ staat sinds kort op Disney+

Mocht je benieuwd zijn geworden naar The Marvels en hem nog niet gezien hebben (of voor een tweede keer willen kijken): sinds woensdag 7 februari kun je hem zien op Disney+.

Wil je weten welke films en series er nog meer naar de streamingdienst komen? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.