Deze 5 nieuwe Marvel-series komen in 2023 naar Disney+

2023 wordt een topjaar voor Marvel-fans. Niet alleen kunnen we rekenen op veel langverwachte films als Ant-Man and the Wasp: Quantumania en Guardians of the Galaxy Vol. 3, ook staan er een hele hoop nieuwe series op het programma. In dit artikel vind je 5 nieuwe Marvel-series die in 2023 op Disney+ verwacht worden.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

5x Marvel-series op Disney+ in 2023

In dit artikel vind je een overzicht van de vijf Marvel-series die in 2023 naar Disney+ komen. Releasedata zijn er helaas nog niet, maar we hebben wel alvast zo veel mogelijk informatie voor je verzameld. Onder de series hebben we overigens ook een overzicht gemaakt van de Marvel-films die de komende jaren op het programma staan.

5. Secret Invasion

De serie die we het snelst op Disney+ kunnen verwachten, is Secret Invasion. In het voorjaar van 2023 moet deze nieuwe titel over het al bekende Marvel-personage Nick Fury (te zien in onder meer Iron Man en Avengers) te zien zijn. Het draait hierin allemaal om de Skrull-invasie op Aarde. Fury moet er samen met Talos voor zorgen dat gedaantewisselende aliens buiten de menselijke samenleving gehouden worden, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Uiteraard is het Samuel L. Jackson die de rol van Fury speelt, met bijrollen voor Ben Mendelsohn, Don Cheadle, Olivia Colman en Emilia Clarke.

4. Echo

Echo serie Marvel 2023
Serie: Echo (2023) | Beeld: Chuck Zlotnick via Marvel Studios / The Waly Disney Company

Ook Echo zal in 2023 te zien zijn. Deze serie is een spin-off van het populaire Hawkeye en volgt de titulaire heldin die we daarin hebben leren kennen. Zij is ook wel bekend onder de naam Maya Lopez en is de dove superheld met Inheems-Amerikaanse roots. Doordat zij mensen perfect na kan doen, kan ze ook hun vechttechnieken overnemen en blijkt ze een sterke tegenstander. In de serie zal ze echter vooral opnieuw contact moeten maken met haar roots en de betekenis van familie moeten omarmen.

3. Ironheart

In Black Panther 2: Wakanda Forever maakten we voor het eerst kennis met de briljante tiener Riri Williams en dat personage staat centraal in Ironheart. In deze gloednieuwe miniserie maakt zij gebruik van haar geweldige skills om een pak als dat van Tony Stark te creëren en de superheld Ironheart te worden. Net als in Black Panther 2 wordt de rol vertolkt door Dominique Thorne.

2. Agatha: Coven of Chaos

De antagonist uit WandaVision is terug in Agatha: Coven of Chaos. Over deze serie is nog niet veel bekend, maar we weten wel dat het een komedie gaat worden, dat het draait om het personage Agatha Harkness (een heks van honderden jaren oud) en dat Kathryn Hahn de hoofdrol vertolkt. Ook heeft Disney+ onlangs laten weten dat we de serie al in 2023 op de streamingdienst kunnen verwachten.

1. Loki (seizoen 2)

Tot slot wachten we ook allemaal met smart op het tweede seizoen van Loki. De gloednieuwe afleveringen van het kijkcijferkanon met Tom Hiddleston hebben nog geen exacte releasedatum van Disney+ gekregen, maar de opnames zijn in de zomer van 2022 wel afgerond. Dit jaar is het dus zover.

Deze Marvel-films staan in 2023 (en daarna) op het programma

Naast deze vijf series zullen er natuurlijk ook nieuwe Marvel-films verschijnen in 2023 en in de jaren daarna. Hieronder hebben we op een rijtje gezet wat er tot nu toe allemaal op het programma staat en wat de voorlopige releasedata zijn.

 • Ant-Man and the Wasp: Quantumania (17 februari 2023)
 • Guardians of the Galaxy Vol. 3 (5 mei 2023)
 • The Marvels (28 juli 2023)
 • Captain America: New World Order (3 mei 2024)
 • Thunderbolts (26 juli 2024)
 • Blade (6 september 2024)
 • Deadpool 3 (8 november 2024)
 • Fantastic Four (14 februari 2025)
 • Avengers: The Kang Dynasty (2 mei 2025)
 • Avengers: Secret Wars (1 mei 2026)
 • Armor Wars (releasedatum onbekend)

Alle films en series die op Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke releases er precies op de planning staan in 2023? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Disney+ per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst gaat komen. Verder kunnen we je natuurlijk ook altijd op de hoogte houden via je mail en laten we de grootste nieuwtjes ook altijd weten via onze social media-kanalen.


Synopsissen: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.