Romkom ‘Marokkaanse Bruiloft’ staat vanaf vandaag op Netflix

Liefhebber van de Nederlandse romkom? Dan hebben we goed nieuws voor je, want een van de nieuwste Johan Nijenhuis-films, Marokkaanse Bruiloft, is vanaf vandaag te streamen bij Netflix. De film was in juni nog in de bioscopen te bewonderen en werd op donderdag 3 november aan het aanbod van de streaminggigant toegevoegd.

Netflix voegt romkom ‘Marokkaanse Bruiloft’ toe

Marokkaanse Bruiloft staat dus vanaf vandaag op Netflix. Deze romkom vertelt het verhaal van Yasmine, een veelbelovende advocate die keihard werkt voor haar carrière. Haar familie bekommert zich daar echter niet zo om, maar maakt zich vooral druk om haar vrijgezelle bestaan. Aangemoedigd door haar omgeving besluit Yasmine zich dan toch maar open te stellen voor de liefde—en dan komen er ineens niet één, maar wel twee leuke mannen op haar pad.

Aan het roer van de film stond de koning van de Nederlandse romkoms, Johan Nijenhuis. De hoofdrol wordt gespeeld door Soumaya Ahouaoui, met andere grote rollen voor Walid Benmbarek (Mocro Maffia), Nora el Koussour (Layla M), Pip Pellens (Just Say Yes), Nabil Aouled Ayadi (De Co-assistent) en Liza Sips (Zwaar Verliefd!). Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden van de romkom om in de stemming te komen.

‘Marokkaanse Bruiloft’ kwam begin november naar Netflix

In augustus werd het al mogelijk om Marokkaanse Bruiloft bij TVOD-streamingdienst Pathé Thuis te streamen. Daar kon je de film kopen of huren, waarvoor dus geen abonnement nodig was.

Netflix is de eerste streamingdienst die de romantische komedie ook zonder aanvullende kosten gaat aanbieden. Lang hoefde je daar niet op te wachten, want op donderdag 3 november 2022 werd de film toegevoegd aan het aanbod van de streaminggigant. Dat is slechts vijf maanden na de bioscooprelease van 2 juni.

→ Geen abonnement op Netflix? Bekijk Marokkaanse Bruiloft nu bij Pathé Thuis

Verhaal en informatie van de film

Yasmine heeft maar één droom: een succesvol advocaat te worden. Ze werkt er keihard voor, maar haar omgeving maakt zich zorgen om haar vrijgezelle status. Een man vang je nu eenmaal eerder met een kookboek dan met een wetboek. Aangemoedigd door haar vriendinnen dwingt Yasmine zichzelf om open te staan voor de liefde en dan vindt ze plots niet één, maar zelfs twee leuke mannen op haar pad. Terwijl in haar omgeving het ene na het andere bruiloftsfeest gevierd wordt, groeien Yasmine’s twijfels. Waar de succesvolle arts steeds meer op haar zenuwen werkt, is de stoere monteur ineens haar cliënt in de rechtbank. Hoe weet ze zeker dat ze de juiste keuze maakt?

TitelMarokkaanse Bruiloft
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 58 minuten
TaalNederlands
CategorieKomedie, Romantiek
IMDb6,3 uit 90 stemmen
RegisseurJohan Nijenhuis
CastSoumaya Ahouaoui, Walid Benmbarek, Nora el Koussour, Pip Pellens, Nabil Aouled Ayadi, Liza Sips, Numidia el Morabet, Tjebbo Gerritsma, Omar Addahaf, Fatima Khanfour, Mohammed Chaara, Esma Abouzahra, Ciraj Amalal
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Dutch FilmWorks

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.