Wanneer verschijnt de documentaire over Mark Rutte op Videoland?

Na bijna 14 jaar als premier zet Mark Rutte een punt achter zijn carrière als politicus. De afgelopen tijd heeft hij camera’s toegelaten om een exclusieve inkijk in zijn carrière te geven. In de documentaire RUTTE volgen we de laatste maanden van Mark Rutte als (demissionair) premier. Maar wanneer kunnen we de documentaire RUTTE op Videoland gaan kijken? We vertellen je alles over de datum.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Op welke datum staat de documentaire ‘RUTTE’ op Videoland?

De documentaire RUTTE zal bestaan uit twee afleveringen en is gemaakt door Leonard Ornstein. Als politiek journalist komt hij Mark Rutte al heel wat jaren tegen. Nu heeft hij het leven van de (demissionair) premier in beeld gebracht. Hoe zien zijn overvolle dagen eruit? Hoe heeft hij het premierschap de afgelopen jaren ervaren? En wat kunnen we verwachten van zijn vertrek vanuit het Binnenhof? Ook blikt Mark Rutte terug op zijn 14 jaar leiderschap en komen verschillende (oud)-politici aan het woord. Op woensdag 4 september 2024 staat de documentaire op Videoland.

Verhaal en trailer van ‘RUTTE’

In de documentaire blikt Rutte terug op bijna 14 jaar leiderschap, met veel beladen dossiers zoals MH17, het Groninger gas en de toeslagenaffaire in een land dat steeds meer verdeeld raakte. Voor welke moeilijke keuzes stond hij? Hoe komt hij tot zijn besluiten, hoe overlegt hij met zijn team? Hoe combineert hij zijn werkende bestaan met een privéleven?

Meer informatie over de documentaire

TitelRUTTE
Jaar2024
SoortDocumentaire
Duur2 afleveringen
TaalNederlands
GenreReality
RegisseurMattias Schut
MakerLeonard Ornstein

Synopsis: Videoland

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.