Mark Rutte krijgt eigen documentaire op Videoland

In 2023 maakte Mark Rutte bekend te stoppen als lijsttrekker van de VVD. Ook komt er na ruim 14 jaar een einde aan zijn premierschap. Videoland brengt binnenkort een documentaire uit over zijn carrière in het torentje. In RUTTE krijgen we een unieke inkijk achter de schermen en volgen we Mark Rutte in zijn laatste maanden als (demissionair) premier. In dit artikel vertellen we je wat je kunt verwachten en wanneer RUTTE op Videoland verschijnt.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Documentaire ‘RUTTE’ geeft inkijk in het leven van Mark Rutte

In 2010 werd Mark Rutte benoemd tot minister-president. Nu, ruim 14 jaar later, neemt hij afscheid van het Binnenhof. Na de val van het kabinet maakte hij namelijk in 2023 bekend te stoppen als politicus. Hiermee komt een einde aan een tijdperk, want Mark Rutte was de langstzittende premier van Nederland. In de tweedelige documentaire RUTTE volgen we de laatste maanden van Mark Rutte als (demissionair) premier. Hiermee geeft de politicus een exclusieve inkijk achter de schermen. Hoe zien zijn overvolle dagen eruit? Hoe heeft hij het premierschap de afgelopen jaren ervaren? En wat kunnen we verwachten van zijn vertrek vanuit het Binnenhof?

Ook wordt er door Mark Rutte teruggeblikt op zijn bijna 14 jaar leiderschap. In die jaren is hij veel beladen dossiers onder ogen gekomen. Hoe komt hij tot besluiten met zijn team? Voor welke keuzes stond hij? Daarnaast zijn de camera’s aanwezig bij zijn laatste dagen van zijn premierschap en bij het laatste gesprek met Koning Willem-Alexander. Ook komen er interviews voorbij met directe collega-politici zoals Caroline van der Plas en Frans Timmermans en komen ook oud-politici Rita Verdonk en Lodewijk Asscher aan het woord.

Op deze datum verschijnt de documentaire op Videoland

De documentaire RUTTE zal bestaan uit twee afleveringen en is gemaakt door Leonard Ornstein en regisseur Mattias Schut. Als politiek journalist komt hij Mark Rutte al heel wat jaren tegen. Nu heeft hij het leven van de (demissionair) premier in beeld gebracht. We moeten nog heel even geduld hebben. Op woensdag 4 september verschijnen de twee afleveringen op Videoland.

Verhaal en trailer van ‘RUTTE’

In de documentaire blikt Rutte terug op bijna 14 jaar leiderschap, met veel beladen dossiers zoals MH17, het Groninger gas en de toeslagenaffaire in een land dat steeds meer verdeeld raakte. Voor welke moeilijke keuzes stond hij? Hoe komt hij tot zijn besluiten, hoe overlegt hij met zijn team? Hoe combineert hij zijn werkende bestaan met een privéleven?


Synopsis: Videoland

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.