Gloednieuw kostuumdrama ‘Marie Antoinette’ vanaf vandaag te streamen

Fan van kostuumdrama’s als Sisi, Die Kaiserin en Bridgerton? Dan hebben we een gloednieuwe kijktip voor je! Op Viaplay is vandaag, op donderdag 19 januari, de serie Marie Antoinette in première gegaan. Zoals de titel al doet vermoeden draait het om Marie Antoinette, de laatste koningin van Frankrijk voor de revolutie. En zij zorgde voor een hele hoop drama op het Franse hof…

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Rebelse koningin in ‘Marie Antoinette’

De serie Marie Antoinette neemt ons mee naar het Frankrijk van voor de revolutie in 1789 en richt zich op de titulaire heldin. Zij trouwt op haar veertiende met de kroonprins van Frankrijk (beter bekend als Louis XVI) en komt zo in Versailles terecht. Aangezien ze zelf uit Oostenrijk komt, wordt ze als een buitenstaander behandeld. Bovendien vindt ze het lastig om met de druk om te gaan, is ze behoorlijk rebels en doen geruchten de ronde die haar reputatie weleens zouden kunnen ondermijnen.

Eerder zag je het verhaal van Marie Antoinette al in de film Marie Antoinette uit 2006 met Kirsten Dunst. Nu vertolkt Emilia Schüle de hoofdrol. De serie is gecreëerd door de makers van The Favourite en was eerder te zien op de Engelse zender BBC 2. Kijkers waren ontzettend enthousiast, en dit levert de serie een Audience Score op Rotten Tomatoes op van wel 97%. Hieronder bekijk je alvast de allereerste beelden om in de stemming te komen.

‘Marie Antoinette’ is vanaf 19 januari wekelijks te zien

De eerste twee afleveringen van Marie Antoinette zijn op donderdag 19 januari live gezet, waarna iedere week een gloednieuwe episode volgt. Met een totaal van acht afleveringen levert dit het volgende uitzendschema op.

AfleveringTitelWeekdagReleasedatum
1“The Slap”Donderdag19 januari 2023
2“Rival Queens”Donderdag19 januari 2023
3“Pick a Princess”Donderdag26 januari 2023
4“Queen of France”Donderdag2 februari 2023
5“Rebel Queen”Donderdag9 februari 2023
6“Deus ex Machine”Donderdag16 februari 2023
7“The Ostrich Bitch”Donderdag23 februari 2023
8“Queen of Hearts”Donderdag2 maart 2023

Overigens is dit niet de enige nieuwe titel die we in januari op Viaplay kunnen verwachten. Benieuwd welke releases er op de planning staan? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Viaplay per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst gaat komen. Verder houden we je hier natuurlijk ook altijd van op de hoogte via je mail en onze social media-kanalen.

Meer informatie over de serie

Marie Antoinette is amper 14 jaar oud als ze Oostenrijk verlaat om te trouwen met de kroonprins van Frankrijk. Nu moet ze de regels van het Franse hof leren en geruchten bestrijden die haar reputatie ondermijnen.

TitelMarie Antoinette
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieDrama
IMDb7,2 uit 566 stemmen
RegisseurGeoffrey Enthoven
CastEmilia Schüle, Louis Cunningham, Jack Archer, Jasmine Blackborrow, Gaia Weiss, James Purefoy, Marthe Keller, Crystal Sheperd, Caroline Piette, Oscar Lesage, Roxane Duran, Liah O’Prey, Jonas Bloquet, Nathan Willcocks, Paul Bandey, Maximilien Seweryn, Laura Benson

Synopsis: Viaplay

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.