Wacht je op ‘Bridgerton’? Bekijk dan nu déze leuke serie

Misschien zit je net als vele andere fans met smart te wachten op het derde seizoen van Bridgerton. Zin om de tijd te doden? Dan hebben we hier een kersverse kijktip voor je. Op CANAL+ kijk je nu naar Marie Antoinette.

Rebelse koningin in ‘Marie Antoinette’

Het verhaal van Marie Antoinette ken je misschien wel. Als zij op haar veertiende met de kroonprins van Frankrijk trouwt (beter bekend als Louis XVI), komt ze in Versailles terecht. Ze komt niet uit het land en spreekt de taal niet, want ze is zelf Oostenrijks, en daarom wordt ze als een buitenstaander behandeld. Bovendien vindt ze het lastig om met de druk om te gaan. En haar rebelse aard zorgt ervoor dat haar reputatie weleens totaal verwoest zou kunnen worden.

3 redenen om ‘Marie Antoinette’ te kijken

1️⃣ De serie is gecreëerd door de makers van de geprezen film The Favourite. Deze film met Emma Stone en Olivia Colman werd razend enthousiast ontvangen en is ook een kostuumdrama, dus dat belooft veel goeds voor Marie Antoinette. Het komt dan ook niet als een verrassing dat kijkers hier erg van genoten hebben. Zo heeft de achtdelige serie een Audience Score op Rotten Tomatoes van maar liefst 97%, wat betekent dat bijna iedereen het een aanrader vindt.

2️⃣ Er was veel lof voor de manier waarop de serie de historische figuur van Marie Antoinette en haar tijdperk tot leven brengt. Zo komen de complexe relaties en de rivaliteit aan het hof aan het licht, zoals die tussen Marie Antoinette en Madame du Barry, de maîtresse van koning Louis XV.

3️⃣ Marie Antoinette werd gefilmd op historische locaties, waaronder de Châteaux van Versailles, Vaux-le-Vicomte en het Paleis van Fontainebleau, wat bijdraagt aan de authenticiteit van de productie.

‘Marie Antoinette’ is te bingen op nieuwe streamingdienst CANAL+

Marie Antoinette is nu te vinden in het aanbod van de nieuwe streamingdienst CANAL+. Hiermee is de serie onderdeel van hun indrukwekkende bibliotheek. Je vindt hier ook titels van Dutch FilmWorks, STUDIOCANAL, Lionsgate, Lumière en zelfs Viaplay. Zo kun je er terecht voor films als The Whale, Moonfall en The Unbearable Weight of Massive Talent en series als The Swarm, Furia en Billy the Kid.

De eerste 7 dagen kost je lidmaatschap bij CANAL+ je helemaal niets. De streamingdienst heeft ervoor gekozen om een gratis proefperiode van een week aan te bieden, zodat je even de tijd hebt om te kijken of de videodienst je bevalt. Daarna ga je €4,99 per maand betalen. Een prima klein prijsje als je het vergelijkt met de kosten van de andere streamingdiensten in Nederland. Ook kun je kiezen voor een jaarabonnement van €49,90, waarmee je omgerekend ruim 16% bespaart.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.