Deze bekende Nederlanders doen mee aan ‘Marble Mania’ in 2024

Aankomend weekend is het tijd voor een ouderwets potje knikkeren. Op zaterdag 20 april 2024 gaat namelijk een nieuw seizoen van Marble Mania van start. In het programma nemen iedere aflevering drie BN’ers het tegen elkaar op om geld te verdienen voor hun zelfgekozen goede doel. Maar welke bekende Nederlanders doen er dit seizoen mee aan Marble Mania? We zetten alle namen die tot dusver bekend zijn voor je op een rij.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Nieuw seizoen ‘Marble Mania’ start op 20 april 2024

Na bijna een jaar na het vorige seizoen keert Marble Mania terug op tv. Op zaterdag 20 april 2024 om 20:30 uur om precies te zijn verschijnt op SBS6 de eerste aflevering. De presentatie van het nieuwe seizoen ligt in handen van Winston Gerschtanowitz. Jack van Gelder voorziet het programma van de voice-over. Hij is verantwoordelijk voor al het commentaar tijdens de knikkerbanen.

Per aflevering spelen er drie BN’ers verschillende knikkerspellen tegen elkaar. Iedere kandidaat krijgt zijn eigen kleur knikker. Zo is het voor de kijker duidelijk welke knikker bij welke deelnemer hoort. Hoe hoger een persoon bij een spel eindigt, hoe meer knikkers er vrij worden gespeeld voor de geluksbaan. Aan het einde van iedere aflevering kunnen de bekende Nederlanders geld verdienen voor hun zelfgekozen goede doel.

Deze bekende Nederlanders doen in 2024 mee aan ‘Marble Mania’

Per aflevering zien we dus drie BN’ers terug. Dit drietal heeft vrijwel altijd iets gemeen met elkaar. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen zien we de familie Kazan terug. Steven, Hans en Jamie Kazan zullen tegen elkaar gaan strijden. Hierna is het de beurt in aflevering twee aan de drie hockeysters Marijn Veen, Sanne Koolen en Frédérique Matla. Ook volkszangers Mart Hoogkamer, Samantha Steenwijk en Marco Schuitmaker nemen het tegen elkaar op.

De laatste namen die bekend zijn, zijn die van Pauline Wingelaar, Bo Wilkes en Leslie Keijzer. Je kunt de vriendinnen kennen van de serie Echte Gooische Moeders. Naar alle waarschijnlijkheid bestaat het programma uit zes afleveringen, waardoor de kans groot is dat we nog meer namen terug zullen zien. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via onze social media kanalen en via je mail.

Uitzendschema van het tv-programma

Op zaterdag 20 april 2024 verschijnt de eerste aflevering. Na de eerste aflevering volgen er nog veel meer. We kunnen namelijk iedere week op hetzelfde tijdstip voor de tv klaar zitten. Het vorige seizoen bestond uit zes afleveringen. Naar alle waarschijnlijkheid zal ook de nieuwe reeks uit hetzelfde aantal episodes bestaan. Dit betekent dat de laatste aflevering op zaterdag 25 mei 2024 te zien zal zijn. Heb je een aflevering gemist? Dan is deze online vrijwel direct terug te kijken via NLZIET. Als het nieuwe seizoen hetzelfde aantal afleveringen bevat, ziet het uitzendschema er als volgt uit:

AfleveringWeekdagDatumTijd
1Zaterdag20 april 202420:30 uur
2Zaterdag27 april 202420:30 uur
3Zaterdag4 mei 202420:30 uur
4Zaterdag11 mei 202420:30 uur
5Zaterdag18 mei 202420:30 uur
6Zaterdag25 mei 202420:30 uur

Meer informatie over het programma

Sinds 2020 bestaat de spelshow Marble Mania op SBS6, waarin BN’ers de strijd met elkaar aanbinden op de knikkerbaan. Het gaat hier niet om knikkeren in een kuiltje of op het schoolplein, maar om iets veel spectaculairders: knikkeren op een heuse racebaan.

TitelMarble Mania
SoortSerie
Jaar2021
Duur4 seizoenen
TaalNederlands
CategorieReality
PresentatorWinston Gerschtanowitz
Voice-overJack van Gelder

Synopsis: NLZIET

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.