Marathon Rotterdam 2021 live online kijken: zo doe je dat!

Het is weer zo ver: de NN Marathon van Rotterdam 2021 is begonnen! Op zaterdag 23 en zondag 24 oktober 2021 wordt in de prestigieuze hardloopwedstrijd gestreden tegen elkaar en tegen het eigen hoofd. Wil je de uitzending live online kijken of via de TV? Dat kan gelukkig, want in dit artikel vind je of de wedstrijd op streamingdiensten als NLZIET, Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, Videoland of andere video on demand-platforms in Nederland dan het oorspronkelijke NPO te zien is op dit moment.

Waar kun je de NN Marathon van Rotterdam 2021 live online kijken?

NLZIET: Bij de streamingdienst NLZIET is de NN Marathon van Rotterdam 2021 online te kijken. Ga direct naar de uitzending op NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis kijken.

De Marathon van Rotterdam 2021 wordt de hele dag live op TV uitgezonden op NPO1, de eerste zender van de televisie. Inmiddels nemen steeds minder abonnees ook daadwerkelijk TV af, omdat het steeds gebruikelijker wordt om online naar je favoriete uitzendingen te kijken. De ene aanbieder zorgt ervoor dat er een goede online kijkomgeving is, de andere heeft dit minder hoog in de lijst van focuspunten staan. De streamingdienst NLZIET is een samenwerking van de grote Nederlandse zendergroepen RTL, NPO en Talpa TV, waardoor je naar allerlei televisiekanalen online kunt kijken. Je kunt dit 14 dagen lang gratis uitproberen.

De hardloopwedstrijd zal niet te zien zijn in het Nederlandse aanbod van grote internationale streamingdiensten als Netflix, Disney+ of Amazon Prime Video en is daarnaast ook niet op de Nederlandse streamingdienst Videoland te bekijken. Wel kun je hier via de website van de NPO naar de marathon kijken, kun je via de website van Rijnmond een liveblog en radio-uitzending volgen en is het dus ook mogelijk om dit te doen via NLZIET. Via de onderstaande groene knop kun je direct een (gratis proef)abonnement op NLZIET nemen.

Vanuit het buitenland met een VPN naar de Marathon van Rotterdam 2021 kijken

Woon je in het buitenland of ben je er tijdelijk en zou je graag naar de Marathon van Rotterdam 2021 kijken? Dan kan het zijn dat de uitzending door geografische restricties niet toegankelijk is voor jou. Dat is natuurlijk balen, maar gelukkig is het heel eenvoudig te verhelpen met een VPN (afkorting voor de term Virtual Private Network)—vertaald een virtueel privé netwerk.

Het is een soort programmaatje wat je op je computer installeert dat ervoor zorgt dat gegevens worden versleuteld. Hierdoor wordt je online privacy en de veiligheid van je data gewaarborgd en is het mogelijk om een ander locatiesignaal van je apparaat af te geven dan de daadwerkelijke locatie waar je je bevindt. Neem een goede VPN (lees hier uitleg en tips) en begin direct met het streamen van Marathon van Rotterdam 2021 vanuit de locatie waar je je nu bevindt.

 1. Ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN voor maar €2 per maand
 2. Zet je locatie via de app op Nederland
 3. Ga direct naar de Marathon van Rotterdam 2021 bij NLZIET of bij NPO Start en begin met kijken! 🍿

Hoe laat gaat de Marathon van Rotterdam 2021 van start?

Ben je benieuwd hoe laat de start van de Marathon van Rotterdam is, wat de starttijd van jouw wave is en hoe laat de laatste loper finisht? Dat is allemaal vastgelegd in het onderstaande programma.

Op zaterdag 23 oktober 2021 was de NN Kids Run van 1 km en van 2,5 km, waarna ook de City Run Rotterdam van 4,2 km plaatsvond.

Op zaterdag 24 oktober 2021 gaat het programma van start met het volgende schema:

 • 09:15 uur: Start ¼ Marathon – Wave 1 (Burg. van Walsumweg)
 • 09:30 uur: Start ¼ Marathon – Wave 2 (Burg. van Walsumweg)
 • 09:45 uur: Start ¼ Marathon – Wave 3 (Burg. van Walsumweg)
 • 10:00 uur: Start ¼ Marathon – Wave 4 (Burg. van Walsumweg)
 • 10:00 uur: Start Marathon – Wave 1 (Schiedamsedijk)
 • 10:07 uur: Start Marathon – Wave 2 (Schiedamsedijk)
 • 10:14 uur: Start Marathon – Wave 3 (Schiedamsedijk)
 • 10:21 uur: Start Marathon – Wave 4 (Schiedamsedijk)
 • 10:28 uur: Start Marathon – Wave 5 (Schiedamsedijk)
 • 16:25 uur: Laatste loper NN Marathon Rotterdam (Coolsingel)

Filmtip voor liefhebbers van de Rotterdamse hardloopwedstrijd en Hollandse komedies: bekijk hier bij Film1 of hier bij Pathé Thuis ook de hilarische film De Marathon uit 2012 met onder andere Stefan de Walle, Martin van Waardenberg, Marcel Hensema en Mimoun Oaïssa 🍿

Parcours en deelnemers

De route van de Marathon van Rotterdam 2021 is te zien in de app, waar je ook de deelnemers kunt tracken. In dit parcours gaan we van start vanaf de Schiedamsedijk, waarna richting de Kop van Zuid wordt gelopen langs een paar mooie punten in Rotterdam. Via het Kralingse Bos wordt uiteindelijk de finish behaald op de vernieuwde Coolsingel.

Overigens is de datum van de NN Marathon Rotterdam 2022 (volgend jaar) ook al bepaald. Als je zin hebt om te beginnen met trainen, is het slim om daarmee snel van start te gaan. Op zondag 10 april 2022 is het namelijk alweer zo ver!

Meer informatie over dit programma en NLZIET

Benieuwd wat er allemaal nog meer te zien is op het video on demand-platform NLZIET? Verder vind je in op de pagina met het volledige NLZIET aanbod welke films, series en TV-programma’s op dit moment nog meer allemaal op deze Nederlandse streamingdienst te zien zijn.


Let op: het gebruik van een VPN om films, series en sport te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ’terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.