Marathon van Boston 2024: live kijken op tv en online | Maandag 15 april

Het is tijd voor een van de moeilijkste marathons ter wereld. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze de volledige Marathon van Boston op tv en online kijken kunnen op 15 april 2024. Samen met de marathons van Tokyo, New York, Londen, Berlijn en Chicago behoort de competitie tot de iconische World Marathon Majors. In dit artikel geven wij aan of de wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het hardloopevenement eventueel ook vertoont.

Waar kun je de Marathon van Boston online kijken op 15 april 2024?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote hardloopwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Marathon van Boston per videodienst in Nederland.

discovery+➡️ Ga meteen naar de Marathon van Boston bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van de Marathon van Boston momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
⛔️ Ziggo Sport Hoewel de Marathon van Berlijn hier in 2023 wel te zien was, wordt de Marathon van Boston niet via Ziggo Sport uitgezonden. Naast voetbal, racewedstrijden en tennis heeft de oranje provider ook de uitzendrechten van atletiekwedstrijden in Nederland momenteel in handen. Zo kijk je via de sportkanalen ook naar wedstrijden uit de Diamond League.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar hardlopen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze marathon is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ SkyShowtimeHelaas is het ook niet mogelijk om via deze streamingdienst naar de marathon te kijken.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de Marathon van Boston jammer genoeg niet zien.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met hardloopwedstrijden aan in Nederland.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn marathons er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de hardloopwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die beelden van de Marathon van Boston uitzenden

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van de Marathon van Boston in 2024 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzending. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar beelden van het Amerikaanse hardloopevenement.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Meer informatie over de Marathon van Boston

CompetitieMarathon van Boston
SportHardlopen
DatumMaandag 15 april 2024
Locatie🇺🇸 Boston, Verenigde Staten

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.