Marathon van Berlijn 2023: live kijken op tv en online | Zondag 24 september

Record na record wordt tijdens deze hardloopwedstrijd, die aankomend weekend al op het programma staat, verbroken. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze de volledige Marathon van Berlijn op tv en online kijken kunnen op 24 september 2023. Naast de marathons van onder andere Londen, New York en Boston behoort het evenement tot de iconische World Marathon Majors. In dit artikel geven wij aan of de wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender het hardloopevenement eventueel ook vertoont.

Waar kun je de Marathon van Berlijn online kijken op 24 september 2023?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote hardloopwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Marathon van Berlijn per videodienst in Nederland.

✅ Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar de Marathon van Berlijn bij Ziggo Sport Voetbal. Deze streamingdienst heeft naast voetbal, racewedstrijden en tennis ook de uitzendrechten van atletiekwedstrijden in Nederland momenteel in handen. Door de combinatie met Vodafone kun je het zenderpakket met de ‘Voetbal’-zender gratis toevoegen bovenop 12 maanden 50% korting. Dit kanaal is ook aanvullend beschikbaar via andere providers als KPN, Odido en Canal Digitaal.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar hardlopen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze marathon is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de Marathon van Berlijn jammer genoeg niet zien.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met hardloopwedstrijden aan in Nederland.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn marathons er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de hardloopwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die beelden van de Marathon van Berlijn uitzenden

Naar alle waarschijnlijkheid zal ook Ziggo Sport dit jaar de Marathon van Berlijn uitzenden. Vorig jaar was het hardloopevenement hier rechtstreeks op te kijken, waardoor er een grote kans is dat ook deze editie via de oranje provider te zien zal zijn. Inmiddels is duidelijk dat ook dit jaar de Marathon van Berlijn door Ziggo Sport wordt uigezonden. De sportkanalen van de dienst zenden naast dit hardloopspektakel ook nog tal van andere sporten uit.

Zo zijn populaire voetbalcompetities zoals de Champions League, Spaanse La Liga, Italiaanse Serie A, Turkse Süper Lig, Franse Ligue 1 en de Belgische Jupiler Pro League er te zien. Ook kijk je bijvoorbeeld naar alle races uit de Formule E en MotoGP. Net als dat je het hele jaar door tennis kunt volgen, waaronder alle ATP 1000- en 500-toernooien en natuurlijk de Grand Slams zoals Wimbledon en Roland Garros. Net als alle internationale wedstrijden van ‘onze’ Oranje handballers, de European en PGA golf tours en alle 14 rondes van de Diamond League atletiekwedstrijden.

Eliud Kipchoge Marathon World Record 2022 - Finish of the BMW BERLIN MARATHON

Meer informatie over de Marathon van Berlijn

CompetitieMarathon van Berlijn
SportHardlopen
DatumZondag 24 september 2023
LocatieBerlijn, Duitsland

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.