Komt er een ‘Manifest’ seizoen 5 op Netflix?

In november zijn de nieuwste afleveringen van Manifest op Netflix verschenen. De eerste tien episodes zijn nu te zien, en hiermee komen we steeds dichter bij de onthulling van alle mysteries van de Montego Air vlucht 828. Maar is het verhaal na het vierde seizoen klaar? Oftewel: komt er een Manifest seizoen 5? En wanneer is deel 2 van seizoen 4 eigenlijk te zien? In dit artikel delen we al het nieuws dat we tot nu toe weten.

Komt er een seizoen 5 van ‘Manifest’?

Manifest is een serie van de Amerikaanse zender NBC. Het verhaal van de serie is bijzonder te noemen: de zender besloot namelijk om het na het derde seizoen te cancelen, Netflix vond dit geen goed idee en kocht toen de rechten van de scifi-mysterieserie op.

Zij zijn nu dan ook verantwoordelijk voor de productie van het vierde seizoen. Direct werd bekend dat zij maar één nieuw seizoen besteld hadden. Het vierde seizoen zal dan ook het slotseizoen zijn. Wel is dit seizoen opgedeeld in twee delen, dus dat betekent dat we nu nog een heel deel tegoed hebben. We kunnen dus nog uitkijken naar tien afleveringen van de serie, maar daarna is het helaas klaar.

Wanneer komt deel 2 van ‘Manifest’ seizoen 4?

Seizoen 4A is sinds vrijdag 4 november 2022 te zien. Dit zijn de eerste 10 afleveringen, waarna aflevering 11-20 op een later moment online zullen verschijnen. Wanneer dit zal zijn, is op dit moment nog niet bekend. Wel heeft showrunner Jeff Rake in een bericht op Twitter laten weten dat het in het voorjaar van 2023 zover is.

Een fantheorie is dat de serie op 2 juni 2023 gaat terugkeren omdat dit de zogenaamde “Death Date” uit de serie is, maar dit is nog niet officieel bevestigd. Uiteraard hoor je het direct via je mail als een exacte releasedatum bekend is.

Waar gaat het verhaal van ‘Manifest’ over?

Montego Air vlucht 828 is veilig geland na een nogal turbulent verlopen routinevlucht. Zowel de passagiers als de bemanningsleden zijn opgelucht wanneer ze de grond weer raken. Tijdens de paar uur die zij in de lucht hebben doorgebracht, is de rest van de wereld vijf jaar verder gekomen. Vrienden, geliefden en familieleden die de hoop hadden opgegeven en verder gingen met hun leven, worden nu geconfronteerd met het feit dat iedereen van vlucht 828 het vermeende ongeval overleefd heeft. De inzittenden van de vlucht krijgen een tweede kans, maar komen er al snel achter dat dit grote mysterie grote gevolgen heeft. Het lijkt erop dat zij voorbestemd zijn voor grootse dingen.

TitelManifest
Jaar2018–
SoortSerie
Duur4 seizoenen
TaalEngels
CategorieDrama, Mysterie, Sci-fi
IMDb7,1 uit 51.000 stemmen
MakersJeff Rake
CastMelissa Roxburgh, Josh Dallas, Athena Karkanis, Parveen Kaur, Luna Blaise, Jack Messina, J.R. Ramirez, Matt Long, Holly Taylor
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.