Hitserie ‘Manifest’ tot grote teleurstelling van makers en fans gecanceld na drie seizoenen

Onverwacht en jammerlijk nieuws voor fans van de populaire serie Manifest. Na drie seizoenen heeft de televisiemaatschappij NBC namelijk besloten om de stekker uit de serie te trekken en dus geen vierde seizoen van de hitshow te maken. Fans en makers zijn ontzettend teleurgesteld.

Waar gaat het verhaal van Manifest over?

Montego Air vlucht 828 wist veilig te landen na een turbulente maar routinematige vlucht, waarna bemanning en passagiers opgelucht waren. Maar in de tijdsspanne van die paar uur was de wereld vijf jaar ouder geworden. Hun vrienden, families en collega’s hadden, na gerouwd te hebben om hun verlies, de hoop opgegeven en waren verder gegaan. Nu worden de inzittenden geconfronteerd met het onmogelijke en krijgen ze allemaal een tweede kans. Maar als hun nieuwe realiteiten duidelijk worden, ontvouwt zich een dieper mysterie en sommige van de teruggekeerde passagiers realiseren zich al snel dat ze voor iets groters bestemd zijn dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Titel: Manifest
Jaar: 2018
Soort: serie
IMDb: 7.2 uit 24.000 stemmen
Duur: 3 seizoenen
Netwerk: NBC
Cast: Melissa Roxburgh, Parveen Kaur, Josh Dallas, Athena Karkanis, Luna Blaise
Bestel: Bekijk direct op Bol.com
Bestel: Bekijk direct op MediaMarkt
Bestel: Bekijk direct op Amazon.nl

Komt er een Manifest seizoen 4 of is deel 3 het laatste van de serie?

In een artikel bij Variety is helaas te lezen dat de hitserie Manifest geen vierde seizoen zal krijgen van NBC. De timing van het nieuws is opvallend, want Manifest seizoen 1 & 2 zijn net online gezet in het aanbod van Netflix in de Verenigde Staten en staat meteen op de eerste plek in de Top 10 van meest bekeken films en series. Wel vertellen bronnen aan Variety dat er wordt gehoopt dat de serie overgenomen zal worden door een andere maatschappij, waardoor een mogelijke revival zou kunnen voorkomen.

Maker en showrunner Jeff Rake meldt op Twitter (vrij vertaald) het volgende: “Ik ben kapot van de beslissing van NBC om ons te stoppen. Dat we in het midden zijn afgekapt is op z’n zachtst gezegd een klap in het gezicht. Ik hoop dat we een nieuw thuis vinden. Jullie, de fans, verdienen een einde aan jullie verhaal. Bedankt voor de getoonde liefde aan mij, de cast en de crew. #savemanifest”

De hashtag van Rake blijkt flink aan te slaan, want overal op Twitter verschijnen fans die onder het motto #savemanifest hopen dat een streamingdienst of een andere televisiemaatschappij toch nog een nieuw seizoen van Manifest zal willen produceren.

→ Manifest is verder niet terug te kijken op de TV, maar gelukkig kun je alle afleveringen van de serie wel hier vinden of je kunt ze bestellen op Amazon.nl