Een wedstrijd van Manchester United bezoeken: jouw gids voor een fantastisch weekend bij Old Trafford

Als Nederlandse fan van Man Utd kun je allerlei wedstrijden uit de Premier League en EFL Cup kijken bij Viaplay, terwijl je voor de Champions League en FA Cup bij Ziggo Sport terechtkunt. Maar als je écht eens wilt beleven hoe het is om fan te zijn, dan moet je eigenlijk een keer Old Trafford hebben bezocht. Wie droomt van zo’n bezoek aan het iconische stadion en een Manchester United-wedstrijd, is hier aan het juiste adres. Vanuit onze ervaring als voetbalenthousiasten en journalisten, nemen we je mee op een onvergetelijke reis en delen we een aantal essentiële tips voor jouw ultieme wedstrijdbeleving.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Begin je weekend in Manchester met een stadiontour door Old Trafford

Laten we beginnen bij het begin. Je vliegt in een uurtje met doorgaans erg goedkope vluchten van Schiphol naar Manchester Airport. Vanaf daar ben je binnen een minuut of twintig al in de stad en vervolgens kost het ongeveer evenveel tijd om het stadion van ’the Red Devils’ te bereiken. Binnen no-time ben je dus waar je wilt zijn en dan is een bezoek aan het fenomenale stadion Old Trafford iets wat je niet mag missen.

Als je naar een wedstrijd van Manchester United gaat, dan kun je namelijk voor een paar tientjes per persoon ook nog een stadiontour boeken. Voor mij was het een onvergetelijke ervaring die me dichter bij de ziel van de club bracht. Tip: plan je tour vroeg op de dag om de drukte voor te zijn. Je krijgt de kans om achter de schermen te kijken van de club, van de kleedkamers tot de spelerstunnel, en je voelt de echo’s van de vele historische overwinningen. Neem de tijd in het museum om je onder te dompelen in de glorieuze geschiedenis van de club, maar ook in de dieptepunten zoals de tragische vliegramp van München uit 1958.

Duik in de lokale cultuur

Ik raad je aan om van je bezoek een weekendje weg te maken, omdat Manchester zo veel moois te bieden heeft. De pubs zijn prachtig en natuurlijk vooral erg gezellig, maar ook een stadswandeling kan zo op je to-do lijstje. Op de dag van de wedstrijd kun je vervolgens de omgeving van het stadion verkennen. De pubs en eetgelegenheden zijn gevuld met fans en bieden de perfecte setting om in de stemming te komen. Mijn tip: sluit je aan bij de fans uit de stad voor een pint en wat voetbalpraat. Het is een geweldige manier om de lokale cultuur te ervaren en nieuwe voetbalvrienden te maken.

Denk goed na over de keuze van je plek en kleding

Waarschijnlijk heb je al wat vooronderzoek gedaan en ben je erachter gekomen dat tickets voor Man United-wedstrijden zeker niet goedkoop zijn. Je bent al snel enkele honderden Britse ponden kwijt per ticket, wat neerkomt op een nog hoger bedrag in euro’s vanwege de wisselkoers. Ik heb het zekere voor het onzekere genomen en ervoor gekozen om tickets via de officiële website van de club te kopen, maar wellicht kun je wat besparen via doorverkoop-platforms. Hier heb ik echter geen ervaring mee wat betreft betrouwbaarheid en prijs, dus die keuze laat ik volledig aan jou over.

Bij het kopen van je tickets is het wel verstandig om goed na denken over waar je wilt zitten. Elk deel van het stadion biedt een unieke ervaring. Toch is het het voor de ultieme sfeer waard om te overwegen een plek dichtbij de fanatieke supporters te nemen. De energie en passie zijn aanstekelijk, en je zult je één voelen met de menigte.

Het weer in Manchester kan echter wel onvoorspelbaar zijn. Mijn advies: kleed je in lagen en neem een regenjas mee. Vergeet ook niet om voor je bezoek aan de stad comfortabele schoenen mee te nemen, want er is veel te verkennen. En dat is allemaal goed lopend te doen, al is er ook een uitstekend systeem van bussen en metro’s tot je beschikking.

Tijdens en na de wedstrijd

Zit je eindelijk klaar voor de match? Laat je dan vooral lekker meevoeren door de sfeer van de bijna 75.000 joelende fans. Zing mee met de liederen, juich voor elke mooie actie en voel de verbondenheid met de fans om je heen. Een live wedstrijd bijwonen in Old Trafford is een emotionele rollercoaster, waarbij elk doelpunt en elke redding vanwege het enthousiasme van de fans voelt alsof je zelf op het veld staat. En zoek vooral alvast vooraf de teksten van wat ‘chants’ van supporters op, want die zijn werkelijk hilarisch.

Ik had het geluk dat ik bij een succesvolle wedstrijd was. West Ham stond van tevoren één punt voor op Manchester United in de Premier League en zette veel druk op ’the Reds’. Toch wist de jarige Rasmus Højlund al in de 23e minuut te scoren. Alejandro Garnacho trapte de tweede helft al snel (49′) goed af door de voorsprong uit te bouwen met zijn doelpunt en scoorde zelfs in de 84e minuut de 3-0. Een groot succes dus, waardoor Man U de zesde positie van ’the Irons’ mocht overnemen.

Neem na afloop van de match de tijd om de sfeer buiten het stadion in je op te nemen. De energie en vreugde (of in slechtere gevallen teleurstelling) van de fans zijn voelbaar. Het is het perfecte moment om foto’s te maken en na te praten over de wedstrijd.

Een herinnering voor het leven

Een bezoek aan Old Trafford is zonder enige twijfel een ervaring om nooit te vergeten. Van de historische stadiontour tot de waanzinnige atmosfeer tijdens de wedstrijd, het is een reis die elke voetbalfan moet maken. Mijn laatste tip: neem alles goed in je op. Elk moment, elk spreekkoor, elk detail. Deze herinneringen zullen je voor altijd bijblijven. Een verhaal om te delen en een ervaring die je liefde voor het spel alleen maar zal verdiepen. Met deze gids hoop ik dat je net zo’n onvergetelijke dag zult hebben als ik had. Geniet ervan!