Manchester City – Sheffield United: live kijken op tv en online | 22 april 2023 | FA Cup halve finale

Er zijn nog maar vier ploegen over in de strijd om de hoogst haalbare Engelse beker: de FA Cup. De halve finale is dus aangebroken met onder andere een strijd van David tegen Goliath doordat een ‘Big Six’-club uit de Premier League tegenover het laatst overgebleven team uit de EFL Championship staat. Benieuwd wanneer en waar je Manchester City – Sheffield United kunt kijken? De partij wordt gespeeld op zaterdag 22 april 2023 om 17:45 uur Nederlandse tijd in het felbegeerde Wembley Stadium in Londen. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream de match kunt zien.

Manchester City – Sheffield United online kijken: live stream van de wedstrijd op zaterdag 22 april 2023 om 17:45 uur Nederlandse tijd

De halve van de Engelse FA Cup is inmiddels aangebroken. Uitzendingen worden dit seizoen door Ziggo Sport verzorgd. De match tussen het team uit Greater Manchester en de tegenstanders uit South Yorkshire wordt zaterdag om 17:45 uur Nederlandse tijd uitgezonden via het hoofdkanaal van de sportzender. Je kunt de wedstrijd rechtstreeks via de tv-zender kijken, maar ook onder andere via je app en vervolgens met een Chromecast of via Apple TV op het grote scherm. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de uitzendrechten per streamingdienst in Nederland.

Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar Manchester City – Sheffield United bij Ziggo Sport. Hier worden de wedstrijden uit de Engelse FA Cup in Nederland uitgezonden. Deze aanvullende kanalen zijn ook beschikbaar via andere providers als KPN, T-Mobile en Canal Digitaal.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay kun je onder andere kijken naar het Engelse Premier League-voetbal en de strijd om de League Cup, maar FA Cup-wedstrijden zijn er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van de FA Cup worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.
Paul Heckingbottom | Manchester City v Sheffield United | Pre-match Press Conference

Opstellingen van Manchester City en Sheffield United tijdens deze halve finale in de FA Cup

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor deze wedstrijd in de Engelse FA Cup. Meestal worden de opstellingen op de dag van de match ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen Manchester City vs. Sheffield United staat zaterdag om 17:45 uur Nederlandse tijd op de planning, dus we verwachten iets meer dan een uur ervoor te horen wie de basisspelers zijn.

🔵 Opstelling Manchester City: nog niet bekend

🔴 Opstelling Sheffield United: nog niet bekend

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd Manchester City vs. Sheffield United

Heb je de partij afgelopen zaterdag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Je kunt veelal de samenvatting van de wedstrijd online vinden. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘Man City Sheffield FA Cup wedstrijd halve finale zaterdag 22 april 2023’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Alle wedstrijden van de FA Cup in 2023 op tv en online kijken met een live stream

De FA Cup is dit jaar in handen van Ziggo Sport, een provider die met zijn streamingdienst ook onderdeel uitmaakt van het Nederlandse streaminglandschap. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welke zender ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo volg je via NLZIET meerdere wedstrijden van de Champions LeagueEuropa League en Conference League en kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga.


  • Hoe laat is de wedstrijd Manchester City – Sheffield United vandaag (zaterdag 22 april 2023)?

    De aftrap van deze partij in de Engelse FA Cup is in de middag om 17:45 uur Nederlandse tijd in Wembley Stadium in Londen, Engeland.

  • Via welke zender op tv wordt de wedstrijd Man City vs. Sheffield vanmiddag uitgezonden?

    De wedstrijd wordt uitgezonden op de tv-zender Ziggo Sport bij verschillende providers, maar het is daarnaast ook via meerdere kanalen mogelijk om online naar de partij tussen de teams te kijken met een live stream zoals in dit artikel wordt beschreven.