Manchester City – Sevilla FC: live kijken op tv en online | 16 augustus 2023 | UEFA Super Cup

De twee grootste clubtoernooien van de Europese voetbalorganisatie UEFA zijn de Champions League en de Europa League. Sinds 1972 strijden de winnaars van deze twee competities tegen elkaar in een ultieme eindstrijd om de UEFA Super Cup. Zo ook dit jaar met een winnaar uit Engeland en Spanje. Benieuwd wanneer en waar je Manchester City – Sevilla FC kunt kijken? Deze partij wordt gespeeld op woensdag 16 augustus 2023 om 21:00 uur Nederlandse op grondgebied dat niet tot een van de beide ploegen toebehoort. Ze spelen namelijk in het Georgios Karaiskákisstadion in Griekenland, thuis van de club Olympiakos Piraeus. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream de match kunt zien.

Manchester City – Sevilla FC online kijken: live stream op woensdag 16 augustus 2023 om 21:00 uur

De twee hoogste continentale bekertoernooien die we kennen als de Champions League en Europa League komen vanavond samen in Griekenland in de strijd om de UEFA Super Cup. Dit keer wordt de uitzending in Nederland door RTL 7 verzorgd. Tevens de match tussen het team uit Engeland en de tegenstanders uit Spanje op woensdag om 21:00 uur wordt uitgezonden via deze zender, mede te ontvangen via NLZIET.

Manchester City 🆚 Sevilla FC in het kort:
🏆 UEFA Super Cup
🗓️ Woensdag 16 augustus 2023
⏰ 21:00 uur Nederlandse tijd
📍 Georgios Karaiskákisstadion in Griekenland
📺 RTL 7 → Kijk direct Man City vs. Sevilla (nu 14 dagen gratis)

Hierboven vond je al even in het kort waar de wedstrijd van vanavond te zien is en wanneer de aftrap op welke plek zal zijn. De onderstaande tabel geeft als aanvulling hierop een verdiepende blik op de uitzendrechten per streamingdienst en tv-kanaal in Nederland. Je kunt de wedstrijd via de app kijken, maar ook onder andere met een Chromecast of via Apple TV op het grote scherm.

NLZIET➡️ Ga meteen naar Manchester City – Sevilla FC bij NLZIET. Hier wordt deze wedstrijd om de UEFA Super Cup vanwege de tv-uitzending op RTL 7 ook online vertoond. Je kunt nu de eerste 14 dagen gratis kijken en zelfs vanuit het buitenland heb je toegang in alle landen in de Europese Unie.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt in Nederland momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1, hockey, Premier League– en Bundesliga-voetbal en darts, maar momenteel zijn de wedstrijden van de UEFA Super Cup er niet te zien.
VideolandSportuitzendingen van de Champions League en Europa League worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen als ze niet lineair op de televisiekanalen van RTL worden uitgezonden. Bij deze wedstrijd is dat echter wél het geval.
ANOTHER TROPHY UP FOR GRABS! | UEFA Super Cup | Man City v Sevilla

Opstellingen van Man City en Sevilla tijdens deze UEFA Super Cup-wedstrijd

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor deze wedstrijd op wereldniveau om de UEFA Super Cup. Meestal worden de opstellingen op de dag van de match ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen Manchester City vs. Sevilla FC staat woensdag om 21:00 uur Nederlandse tijd op de planning, dus we verwachten iets meer dan een uur ervoor te horen wie de basisspelers zijn.

🔵 Opstelling Manchester City: nog niet bekend

🔴 Opstelling Sevilla: nog niet bekend

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd Manchester City vs. Sevilla

Heb je de partij afgelopen woensdag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Je kunt veelal de samenvatting van de wedstrijd online vinden. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘Manchester City Sevilla UEFA Super Cup woensdag 16 augustus 2023’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Verder kun is het ook mogelijk om de hele wedstrijd opnieuw te kijken. Wie zijn favoriete club niet live aan heeft kunnen moedigen, kan gelukkig via de bovenstaande streamingdienst NLZIET nog tot 7 dagen de match volledig terugkijken als uitzending gemist.

Alle voetbalwedstrijden op tv en online kijken met een live stream

Alle uitzendingen van de Eredivisie volg je dit jaar in het Nederlandse streaminglandschap met een ESPN abonnement, een partij die de videodienst ESPN Watch aanbiedt en daarnaast ook vier tv-zenders heeft. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welk kanaal ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga, maar momenteel is het Nederlandse en Europese voetbal er niet te vinden. Daarvan kijk je namelijk een selectie van wedstrijden onder andere via NLZIET door uitzendingen op tv-zenders.