Live stream: Manchester City – RB Leipzig | 14 maart 2023 | Champions League

In het hoogste Europese bekertoernooi—de Champions League—is inmiddels alweer de achtste finale aangebroken en er staan weer mooie wedstrijden op het programma. Benieuwd wanneer en waar je Manchester City – RB Leipzig kunt kijken? Deze return wordt gespeeld op dinsdag 14 maart 2023 om 21:00 uur Nederlandse tijd in het stadion van de thuisploeg uit Engeland: het Etihad Stadium. De uitslag van de heenwedstrijd was 1-1, dus de Engelse ploeg heeft nu het voordeel in eigen huis. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream de match kunt zien.

Manchester City – Red Bull Leipzig online kijken: live stream van de wedstrijd op dinsdag 14 maart 2023 om 21:00 uur Nederlandse tijd

De achtste finale van de Europese Champions League is inmiddels in volle gang. Uitzendingen van het miljoenenbal worden dit seizoen door Ziggo Sport verzorgd, maar grote wedstrijden als deze worden ook lineair op openbare televisie-kanalen vertoond. De match tussen het team uit Manchester (Engeland) en de tegenstanders uit Leipzig (Duitsland) wordt dinsdag om 21:00 uur Nederlandse tijd daarom ook uitgezonden op RTL 7, mede te ontvangen via NLZIET. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de uitzendrechten per streamingdienst in Nederland.

NLZIET➡️ Ga meteen naar Manchester City – RB Leipzig bij NLZIET. Hier wordt deze wedstrijd uit de Champions League vanwege de tv-uitzending op RTL 7 ook online vertoond. Je kunt nu de eerste 14 dagen gratis kijken.
Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar Manchester City – RB Leipzig bij Ziggo Sport. Bij het hoofdkanaal van deze aanbieder worden de wedstrijden uit de Champions League in Nederland uitgezonden. Deze zender is ook beschikbaar via andere providers als KPN, T-Mobile en Canal Digitaal.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay kun je onder andere kijken naar het Engelse Premier League– en het Duitse Bundesliga-voetbal, maar Europees voetbal is er niet te zien.
✔ VideolandSportuitzendingen van de Champions League worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen als ze niet lineair op de televisiekanalen van RTL worden uitgezonden. Bij deze wedstrijd is dat echter wél het geval.

Je kunt de wedstrijd overigens via de app of tv-zender kijken, maar ook onder andere met een Chromecast of via Apple TV op het grote scherm. Verder is het goed om te weten dat je in het overzicht van alle wedstrijden van voetbal vandaag precies vindt welke match op welke dag & tijd in het programma staat. Je vindt in de tabel de uit- en thuisteams, competitie en waar het te zien is op tv + online.

The quarterfinal dream's alive! | RB Leipzig vs. Manchester City 1:1 | Highlights

Opstellingen van Man City (Engeland) en Leipzig (Duitsland) tijdens deze achtste finale in de Champions League

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor deze wedstrijd in de Champions League. Meestal worden de opstellingen op de dag van de match ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen Man City vs. Leipzig staat dinsdag om 21:00 uur Nederlandse tijd op de planning, dus we verwachten rond 8 uur ‘s avonds te horen wie de basisspelers zijn.

🔵 Opstelling Manchester City: nog niet bekend

🔴 Opstelling RB Leipzig: nog niet bekend

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd Manchester City vs. Red Bull Leipzig

Heb je de partij afgelopen dinsdag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Je kunt veelal de samenvatting van de wedstrijd online vinden. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘Manchester City RB Leipzig Champions League’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Alle wedstrijden van de Champions League in 2023 op tv en online kijken met een live stream

De Champions League is dit jaar in handen van Ziggo Sport, een provider die met zijn video on demand-platform ook onderdeel uitmaakt van het Nederlandse streaminglandschap. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welke zender ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo volg je via NLZIET meerdere wedstrijden van de Europa League en Conference League en kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga.


  • Hoe laat is de wedstrijd Manchester City – Red Bull Leipzig vandaag (dinsdag 14 maart 2023)?

    De aftrap van deze achtste finale in de Champions League is in de avond om 21:00 uur Nederlandse tijd in het Etihad Stadium in Manchester, Engeland.

  • Via welke zender op tv wordt de wedstrijd Man City vs. RB Leipzig vanavond uitgezonden?

    De wedstrijd wordt uitgezonden op de tv-zenders RTL 7 en Ziggo Sport bij verschillende providers, maar het is daarnaast ook via meerdere kanalen mogelijk om online naar de partij tussen de teams te kijken met een live stream zoals in dit artikel wordt beschreven.