Live stream: Malta – Italië | 26 maart 2023 | EK-kwalificatie

Slechts een paar maanden na het wereldkampioenschap is het alweer zo ver: we gaan beginnen aan de kwalificatie voor het EK Voetbal 2024. Benieuwd wanneer en waar je Malta – Italië kunt kijken? De wedstrijd in Poule C wordt gespeeld op zondag 26 maart 2023 om 20:45 uur Nederlandse tijd in het stadion van de thuisploeg: het Ta’ Qali National Stadium. Hier vind je of en hoe je direct op tv en online met een live stream de match om tickets voor het Europees kampioenschap kunt zien.

Malta – Italië online kijken: live stream van de wedstrijd op zondag 26 maart 2023 om 20:45 uur Nederlandse tijd

De eerste speelrondes van de EK-kwalificatie zijn inmiddels aangebroken. De uitzendingen worden dit jaar door Ziggo Sport verzorgd, met uitzondering van wedstrijden van het Nederlands elftal die bij de NOS te streamen zijn. Ook de rechten voor de match tussen het team uit Malta en de tegenstanders uit Italië op zondag om 20:45 uur Nederlandse tijd zijn dus in handen van de sportkanalen van de oranje provider. Deze sportzender bepaalt vervolgens per wedstrijd of hij in de tv-gids past. Daaruit blijkt dat deze partij tussen de Maltese en Italiaanse nationale ploegen te zien is bij het aanvullende kanaal Ziggo Sport Voetbal.

In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de uitzendrechten van deze interlandwedstrijd per streamingdienst in Nederland. Je kunt de wedstrijd online of via de tv-zender kijken, maar ook onder andere met een Chromecast of via Apple TV op het grote scherm.

Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar Malta – Italië bij Ziggo Sport Voetbal. Via dit kanaal wordt deze EK-kwalificatiewedstrijd uitgezonden. Deze aanvullende zender is ook beschikbaar via andere providers als KPN, T-Mobile en Canal Digitaal.
🔀 NLZIETVia deze streamingdienst kun je naar Europese voetbalwedstrijden kijken die lineair worden uitgezonden, waaronder matches uit de Champions League, Europa League, Conference League, Nations League en EK-kwalificatie. De wedstrijd tussen Malta en Italië wordt echter niet op televisie uitgezonden. 👉 Bekijk direct Europees voetbal bij NLZIET.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen aan in Nederland.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay kun je onder andere kijken naar het Engelse Premier League– en het Duitse Bundesliga-voetbal, maar internationaal voetbal is er vanuit Nederland niet te streamen.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van de EK-kwalificatie worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Huidige stand van beide nationale teams in de EK-kwalificatie

Benieuwd hoe Malta en Italië er momenteel voor staan in de strijd om een ticket voor het Europees kampioenschap van 2024 in Duitsland? In de onderstaande tabel zie je wat de huidige stand van beide nationale ploegen in hun Groep C is, waarin door Italië, Engeland, Oekraïne, Noord-Macedonië en Malta om EK-tickets wordt gestreden. Ook zie je hoeveel wedstrijden elk team er al op heeft zitten. De helft wordt natuurlijk thuis gespeeld, waaronder voor Malta deze wedstrijd in Ta’ Qali National Stadium, en de andere helft uit. In de laatste kolom vind je overigens in welke mate elk team in vorm is in de afgelopen vijf EK-kwalificatiewedstrijden. Groene vinkjes geven een gewonnen partij aan, terwijl een streep voor gelijkspel staat en een kruis voor verloren matches.

PlaatsLandPuntenGespeeldVorm
1 🏁🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland32✅ ✅
2 🏳️🇮🇹 Italië32✅ ❌
3🇲🇰 Noord-Macedonië01
4🇺🇦 Oekraïne01
5🇲🇹 Malta02❌ ❌

Aan het einde van de kwalificatierondes, die in het kalenderjaar 2023 worden gespeeld in maart, september, oktober en november, zijn er in deze poule twee tickets voor het EK Voetbal 2024 te vergeven. De winnaar en nummer twee van de groep zullen rechtstreeks doorstromen naar het eindtoernooi, momenteel weergegeven met vlaggen achter de positie in de tabel. In de tien poules (A-J) worden dus 20 van de in totaal 24 tickets vergeven. Ook Duitsland heeft als host automatisch een kaartje bemachtigd, terwijl de laatste drie landen worden geplaatst vanuit play-offs door de Nations League.

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd Malta vs. Italië

Heb je de partij afgelopen zondag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Je kunt veelal de samenvatting van matches nadien online vinden. De makkelijkste manier om deze te zien is door naar YouTube te gaan en ‘Malta Italië UEFA Euro 2024 Qualifying’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je doorgaans de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Alle wedstrijden van de kwalificatie voor het EK Voetbal 2024 op tv en online kijken met een live stream

De EK-kwalificatie is dit jaar in handen van Ziggo Sport, een provider die met zijn video on demand-platform ook onderdeel uitmaakt van het Nederlandse streaminglandschap. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welke zender ze op tv worden uitgezonden. Streamingdiensten in Nederland die we voornamelijk kennen van films en series bieden verder nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo volg je via NLZIET meerdere wedstrijden van de Champions League, Europa League en Conference League en kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga. Daarnaast kijk je momenteel via ESPN naar Nederlandse competities als de EredivisieKeuken Kampioen Divisie en KNVB Beker.


  • Hoe laat is de interlandwedstrijd Malta – Italië vandaag (zondag 26 maart 2023)?

    De aftrap van deze Groep C-wedstrijd in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap voetbal 2024 is in de avond om 20:45 uur Nederlandse tijd in het Maltese Ta’ Qali National Stadium.

  • Via welke zender op tv wordt Malta vs. Italië vanavond uitgezonden?

    De EK-kwalificatiewedstrijd wordt uitgezonden op de tv-zender Ziggo Sport Voetbal. Hierdoor kun je via je televisie bij je provider en online naar de partij tussen de teams kijken met een live stream, zoals in dit artikel wordt beschreven.