Disney+ laat zien: zó werd ‘Black Panther: Wakanda Forever’ gemaakt

Pas sinds 1 februari staat Black Panther: Wakanda Forever op Disney+ en toch werd gisteren al bekendgemaakt dat dit nu al de best bekeken Marvel-film aller tijden is op de streamingdienst. Maar hoe kwam deze populaire en geliefde film nu eigenlijk tot stand? Assembled: The Making of Black Panther: Wakanda Forever toont een uniek kijkje achter de schermen. De documentaire is vanaf vandaag te zien.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Een unieke kijk achter de schermen in ‘The Making of Black Panther: Wakanda Forever’

De documentaire Assembled: The Making of Black Panther: Wakanda Forever neemt ons mee achter de schermen en toont ons hoe een van de populairste Marvel-films aller tijden gestalte heeft gekregen. Door het plotselinge overlijden van acteur Chadwick Boseman, die de rol van Black Panther T’Challa op zich nam in Black Panther (2018), kreeg dit project een hele andere lading. Regisseur Ryan Coogler en verschillende castleden komen samen om hierover te praten.

Maar dit is nog niet alles, want het gaat ook ‘gewoon’ over de totstandkoming van de rest van de film. Op welke Afrikaanse culturen zijn de prachtige kostuums geïnspireerd? Hoe zijn de indrukwekkende onderwaterscènes eigenlijk opgenomen? En hoe ging het er achter de schermen aan toe? Zo wordt er een uniek inkijkje geboden in een van de grootste filmprojecten van de afgelopen tijd. De eerste beelden bekijk je alvast hieronder en de volledige docu is nu te zien op Disney+.

‘Black Panther: Wakanda Forever’ is best bekeken Marvel-film op Disney+

Slechts vijf dagen stond Black Panther 2 op Disney+ toen al duidelijk werd dat de titel zichzelf gepromoveerd had tot de best bekeken Marvel-film aller tijden op de streamingdienst. Dit werd gister bekendgemaakt. Hiermee verslaat de film populaire titels als Doctor Strange in the Multiverse of Madness en Eternals.

Black Panther: Wakanda Forever bracht in de bioscopen al meer dan 900 miljoen dollar in het laatje en was hiermee een van de grootste bioscoopfilms van 2022. Kijkers en critici zijn dan ook lovend. Zelfs op de 95ste Oscaruitreiking kan de film in de prijzen vallen in maar liefst vijf categorieën, waarvan eentje zeer bijzonder is: Angela Bassett (die Queen Ramonda speelt) kan het beeldje voor Beste Actrice in een Bijrol mee naar huis nemen. Nog nooit eerder werd een acteur of een actrice uit een Marvel-film genomineerd.

→ Benieuwd? Bekijk Black Panther: Wakanda Forever direct op Disney+ 🦸

Meer informatie over ‘Black Panther 2’

In Marvel Studios’ Black Panther: Wakanda Forever, strijden koningin Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) en de Dora Milaje (waaronder Florence Kasumba) na de dood van Koning T’Challa om hun koninkrijk te beschermen tegen bemoeizuchtige wereldmachten. Terwijl de Wakandans proberen hun nieuwe hoofdstuk te omarmen, zijn de strijders genoodzaakt zich te herenigen met War Dog Nakia (Lupita Nyong’o) en Everett Ross (Martin Freeman) en samen een nieuwe koers voor het koninkrijk Wakanda te bepalen.

TitelBlack Panther: Wakanda Forever
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 41 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Drama
IMDb7,1 uit 146.000 stemmen
RegisseurRyan Coogler
CastLupita Nyong’o, Letitia Wright, Danai Gurira, Winston Duke, Florence Kasumba

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.