Komt de Marvel-film ‘Madame Web’ naar Disney+?

Het is bijna tijd voor Madame Web. Deze nieuwe film vertelt het verhaal van een van de meest mysterieuze heldinnen uit het Marvel-universum. Omdat het dus een Marvel-film is, verwacht je hem in de toekomst misschien wel op de streamingdienst van Disney. Maar het is helemaal nog niet zeker of Madame Web naar Disney+ komt. Wij leggen uit waarom.

‘Madame Web’ is van Marvel, maar ook van Sony

Disney+ is natuurlijk de thuisbasis van Marvel, en daarom verwachten veel mensen Madame Web hier binnenkort ook terug te vinden. Toch is dat nog helemaal niet zeker. Het zit namelijk zo: Madame Web is een personage uit de Spider-Man-strips. Net als de Spider-Man-films wordt Madame Web dan ook gedistribueerd door Sony Pictures Releasing en niet door de Marvel Studios.

Dit betekent dat deze filmmaatschappij zelf de keuze heeft aan welke streamingdiensten de rechten verkocht worden. En dit is dus niet per definitie Disney+. Zo kijk je op dit moment alleen naar Spider-Man: Into the Spider-Verse en Spider-Man: Far From Home op de streamingdienst. De andere films van Sony’s eigen Spider-Man Universe kun je kijken op Netflix, Prime Video en Pathé Thuis. Ook titels als Venom en Morbius behoren tot het SSU.

→ Toch zien? Bekijk alle Spider-Man-films nu op Pathé Thuis 🕷️

Komt ‘Madame Web’ naar Disney+? En wanneer?

Het is dus nog niet bekend óf Madame Web naar Disney+ komt, maar de kans lijkt niet heel groot. Uiteraard houden we de laatste nieuwtjes altijd in de gaten en hoor je het direct van ons als we meer weten, via je mail of onze social media-kanalen.

Mocht Madame Web naar Disney+ komen, dan kunnen we nog wel een kleine inschatting maken van wanneer je hem kunt streamen. Eerst hield Disney gemiddeld een periode van 49 dagen aan voordat zij bioscoopfilms online aanboden, maar steeds vaker kiezen ze ervoor om deze window te verlengen. Ga je wél uit van 49 dagen, dan zou de film op 3 april 2024 al te streamen zijn. Áls de rechten dus door Disney zijn aangekocht.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Meer informatie over de film

“Intussen in een ander universum…” Madame Web is de ‘origin story’ van een van de meest mysterieuze heldinnen uit het Marvel-universum, maar is geen typische superheldenfilm. In deze spannende thriller is Dakota Johnson te zien als Cassandra Webb, een ambulancemedewerker uit Manhattan die ontdekt dat ze mogelijk helderziend is. Als ze geconfronteerd wordt met haar verleden sluit ze een verbond met drie jonge vrouwen die een grootse toekomst te wachten staat. Maar dan moeten ze wel de gevaren van het heden zien te overleven.

TitelMadame Webb
Jaar2024
SoortFilm
Duur1 uur en 56 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Thriller
RegisseurS.J. Clarkson
CastDakota Johnson, Celeste O’Connor, Sydney Sweeney, Isabela Merced, Tahar Rahim, Emma Roberts, Mike Epps, Zosia Mamet, Adam Scott

Synopsis: Sony Pictures Releasing (via Universal)

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.