Alle ‘Mad Max’-films in de juiste volgorde (en waar je ze kijkt)

De Mad Max-franchise is in 2024 terug met Furiosa: A Mad Max Saga. In deze splinternieuwe film met Anya Taylor-Joy en Chris Hemsworth duiken we in het verleden van het hoofdpersonage uit Mad Max: Fury Road. Met dit nieuwe deel is het ideale moment voor een filmmarathon natuurlijk aangebroken. Net als andere filmliefhebbers vraag je je daarom misschien wel af wat de chronologische volgorde van alle Mad Max-films precies is. Hieronder laten we precies weten welke delen je eerst moet kijken.

Dit is de juiste volgorde van alle ‘Mad Max’-films

De eerste keer dat regisseur George Miller zich aan de Mad Max-films waagde, was in 1979 met Mad Max. Inmiddels staat de teller, met de allernieuwste film Furiosa, op vijf delen. Maar met die laatste film duiken we in het verleden van het hoofdpersonage uit Mad Max: Fury Road, destijds vertolkt door Charlize Theron en nu door The Queen’s Gambit-actrice Anya Taylor-Joy.

Hierdoor zijn er twee manieren om de Mad Max-films te bingen: op volgorde van releasejaar en op chronologische volgorde. Lees verder om beide manieren te bekijken.

‘Mad Max’ op volgorde van releasedatum

Allereerst is het handig om even een overzicht te hebben van alle films die er zijn en in de toekomst nog gaan komen. Hieronder vind je een lijst van de films op volgorde van releasedatum.

VolgordeTitelReleasejaar
1Mad Max1979
2Mad Max 2: The Road Warrior1981
3Mad Max Beyond Thunderdome1985
4Mad Max: Fury Road2014
5Furiosa: A Mad Max Saga2024
6Mad Max: The WastelandNNB

‘Mad Max’ in chronologische volgorde kijken

Het beste is het natuurlijk om al deze films in chronologische volgorde te kijken. Maar waar moet je beginnen? In principe is het pas met de laatste film dat de oorspronkelijke volgorde veranderd is, dus de eerste drie kun je gewoon op volgorde van releasejaar kijken. Daarna zou eigenlijk de nieuwste film, Furiosa: A Mad Max Saga, op het programma moeten staan. Voor nu sluit je af met Mad Max: Fury Road.

VolgordeTitelReleasejaarSpeelt zich af in
1Mad Max1979±1980
2Mad Max 2: The Road Warrior1981±1980
3Mad Max Beyond Thunderdome1985±2000
4Furiosa: A Mad Max Saga2024±2030
5Mad Max: Fury Road2014±2050

Waar zijn de ‘Mad Max’-films te bekijken?

De enige streamingdienst die alle Mad Max-films aanbiedt (behalve de nog te verschijnen film uit 2024) is Pathé Thuis. Bij hen is een abonnement niet nodig, maar kun je titels kopen en huren. Ook Amazon Prime Video heeft alle films aan het aanbod toegevoegd, op Mad Max uit 1979 na. De nieuwste film is op dit moment nog nergens te streamen.

→ De nieuwste filmreeks bingen? Bekijk de Mad Max-films op Prime Video 🏍️

Verhaal en trailer van ‘Furiosa’

Na de ondergang van de wereld wordt de jonge Furiosa meegenomen uit de Green Place of Many Mothers en komt ze in handen van een grote motorbende aangevoerd door Warlord Dementus. Op hun tocht door de woestijn bereiken ze de Citadel, waar Immortan Joe de baas is. Terwijl de twee tirannen om de macht strijden, moet Furiosa vele beproevingen doorstaan en een manier vinden om terug te kunnen keren naar huis.


Synopsis: Warner Bros. Pictures International Holland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.