Maandabonnement Viaplay blijkt tóch 28% goedkoper dan eerst vermeld: nu voor €9,99 per maand

Een verrassing voor wie heeft gewacht met aanmelden bij de nieuwe streamingdienst Viaplay tot de lancering, want de videodienst blijkt een goedkoper maandabonnement dan verwacht verschenen te hebben gelanceerd. Blijkbaar is een lidmaatschap tot 1 augustus 2022 verkrijgbaar met ruim 28% korting tegen een prijs van slechts €9,99 per maand (in plaats van €13,99).

Maandabonnement Viaplay is 28% goedkoper dan verwacht: €9,99 per maand in plaats van €13,99

Sinds de avond van maandag 28 februari is het mogelijk om de Viaplay app te downloaden, waarna je als gebruiker de optie krijgt aangeboden om in te loggen op je account of je aan te melden voor de streamingdienst. Wie zich wilt aanmelden, krijgt vervolgens te zien dat een abonnement niet tegen de verwachte prijs van €13,99 verkrijgbaar is, maar tegen €9,99 per maand.

De prijs van €13,99 zal namelijk blijkbaar pas gelden vanaf 1 augustus 2022. Gebruikers die zich niet voor het jaarabonnement hebben aangemeld en nu een abonnement afsluiten, betalen dus tot en met 31 juli 2022 een verlaagd tarief van €9,99 p/m voor een abonnement op Viaplay. En dat terwijl de streamingdienst direct een flinke bibliotheek van onder andere 166 series en 247 films aan het Nederlandse aanbod van Viaplay heeft toegevoegd.

🚨 Update (augustus 2022) → Scherpe tijdelijke aanbieding bij Viaplay: 25% korting op jaarabonnement

Korting op jaarabonnement is hiermee minder dan voorheen gecommuniceerd

Aan de ene kant is dit natuurlijk goed nieuws, maar aan de andere kant blijkt achteraf dat het jaarabonnement van €99 een procentueel lager voordeel inhoudt. In plaats van een korting van €68,88 (€167,88 – €99), is nu blijkbaar het voordeel verlaagd met 5 maanden x €4 = €20.

Voor abonnees die toch al van plan waren een jaar bij Viaplay te blijven, maakt dit dus niet uit. Maar leden die al zaten te twijfelen tussen een jaarabonnement of een maandabonnement, hadden met deze kennis mogelijk een andere keuze gemaakt.

Meer informatie over de nieuwe streamingdienst Viaplay, vanaf 1 maart live in Nederland

Vanaf 1 maart is de nieuwe Formule 1-streamingdienst Viaplay live in Nederland. Naast F1 is er ook darts te zien, maar er wordt ook voetbal uitgezonden en een flinke bibliotheek van films en series. Je vindt een voorproefje in ons overzicht van 10 briljante films en series op Viaplay en bekijkt een compleet overzicht in ons artikel met het Viaplay aanbod in Nederland.