Kijkers lovend over ‘Luther: The Fallen Sun’: “Nog beter dan de serie”

Luther: The Fallen Sun staat alweer een ruime week op Netflix, maar heeft de streamingdienst nog altijd helemaal in zijn greep. Zo schittert de titel al sinds de lancering op de eerste plek in de top tien van best bekeken films en zijn veel mensen er erg enthousiast over, zo blijkt uit de reacties van kijkers.

📲 Let op: Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en kijktips delen met andere liefhebbers van films en series? → Sluit je direct aan bij de Streamwijzer Community op WhatsApp 😎

‘Luther: The Fallen Sun’ met Idris Elba domineert Netflix

Luther: The Fallen Sun pakt de draad op na het vijfde seizoen van de hitserie Luther. Rechercheur John Luther is achter de tralies beland en hoort dan dat een gruwelijke seriemoordenaar Londen teistert. Dat blijkt toevallig ook nog eens een oude bekende te zijn. Natuurlijk zou Luther Luther niet zijn als hij zich niet zou verbijten om het feit dat hij de cyberpsychopaat niet gepakt heeft en daarom besluit hij dat er maar één ding op zit: hij moet ontsnappen uit te gevangenis om dingen recht te zetten. Dit is het begin van een zinderend avontuur.

De serie werd al geweldig ontvangen, maar ook de film doet het erg goed. Hoewel recensenten best kritisch zijn, zijn kijkers stuk voor stuk lyrisch. Dit wordt onder meer duidelijk uit de Audience Score op Rotten Tomatoes, die met 85% meer dan prima is. Vooral de hoge mate van actie en spanning en het acteerwerk van Idris Elba en slechterik Andy Serkis worden geprezen.

Reacties van kijkers zijn enorm positief: “Een dikke aanrader”

Hieronder vind je een greep uit de reacties van kijkers op social media. Zo laten mensen weten dat ze ontzettend enthousiast zijn over de serie en verwachten sommige kijkers zelfs dat het einde van de film hint naar een nieuwe rol voor Idris Elba—namelijk die van James Bond.

Bekijk hieronder direct de trailer

Ben je nog niet begonnen aan deze geweldige film? Neem dan vooral een kijkje bij de trailer hieronder of bekijk hem snel op Netflix.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.