Langverwachte ‘Luther’-film ‘The Fallen Sun’ staat nú op Netflix

Groot fan van Idris Elba’s personage Luther? Cancel vanavond dan al je plannen en haal een berg popcorn in huis, want eindelijk keert de rechercheur terug naar het kleine scherm. Vandaag is de gloednieuwe Netflix-film Luther: The Fallen Sun namelijk verschenen. Hierin moet John Luther ontsnappen uit de gevangenis om het op te nemen tegen een gruwelijke seriemoordenaar.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

John Luther is terug in de langverwachte film ‘Luther: The Fallen Sun’

Vijf seizoenen lang konden we genieten van de serie Luther en nu is het eindelijk tijd voor een film. Deze pakt de draad op na het vijfde seizoen, toen rechercheur John Luther zelf achter de tralies belandde. Vanuit zijn cel hoort hij over een gruwelijke seriemoordenaar die Londen teistert. Dat blijkt toevallig een oude bekende te zijn. Natuurlijk zou Luther Luther niet zijn als hij zich niet zou verbijten om het feit dat hij de cyberpsychopaat heeft laten ontsnappen en daarom besluit hij dat er maar één ding op zit: hij moet ontsnappen om dingen recht te zetten. Dit is het begin van een zinderend avontuur.

Uiteraard is Idris Elba er weer bij. Naast hem schittert Andy Serkis, bekend van onder meer The Lord of the Rings, de Planet of the Apes-trilogie en The Batman, als de slechterik. Hij heeft in een interview met Collider aangegeven dat dit de meest duistere en heftige rol is die hij in lange tijd vertolkt heeft, dus dat belooft veel goeds! De regie lag in handen van James Payne, die ook meewerkte aan Outlander, New Amsterdam en Luther zelf.

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Langverwachte terugkeer van het geliefde personage John Luther
2️⃣ Hoofdrollen voor topacteurs Idris Elba en Andy Serkis
3️⃣ Aan het roer stond de geprezen regisseur van Outlander en de serie Luther

‘Luther: The Fallen Sun’ staat nu op Netflix

Netflix heeft de langverwachte Luther-film op vrijdag 10 maart aan haar aanbod toegevoegd. Dit is een van de grote titels die in maart bij de streaminggigant verschijnen. Zo is op 7 maart het zesde seizoen van Outlander in première gegaan, zijn sinds 9 maart vijf nieuwe afleveringen van You te zien en komt op 31 maart het zevende seizoen van Riverdale.

Wil je voor de film eerst nog even de serie bingen? Dan kun je niet op Netflix terecht, maar moet je op HBO Max zijn. Deze streamingdienst biedt als enige in Nederland alle seizoenen aan.

Meer informatie over de film

In Luther: The Fallen Sun wordt Londen geterroriseerd door een gruwelijke seriemoordenaar terwijl de gevallen rechercheur John Luther (Idris Elba) in de gevangenis zit. Hij wordt nog steeds geplaagd door de gedachte dat hij er niet in is geslaagd de cyberpsychopaat te pakken die hem tot op de dag van vandaag blijft uitdagen. Luther besluit uit de gevangenis te ontsnappen om de klus alsnog te klaren.

TitelLuther: The Fallen Sun
Jaar2023
SoortFilm
Duur2 uur en 10 minuten
TaalEngels
CategorieMisdaad, Drama
RegisseurJamie Payne
CastIdris Elba, Cynthia Erivo, Andy Serkis, Dermot Crowley

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.