Langverwachte Luther-film ‘The Fallen Sun’ komt in maart naar Netflix

Fans van de succesvolle serie Luther kunnen hun hart ophalen, want rechercheur John Luther, gespeeld door Idris Elba, keert binnenkort terug in de splinternieuwe film Luther: The Fallen Sun. Deze nieuwe release zal vanaf 10 maart 2023 exclusief te zien zijn op Netflix.

Idris Elba kruipt weer in de huid van rechercheur John Luther in Netflix-film ‘Luther: The Fallen Sun’ (2023)

Inmiddels alweer twee jaar geleden liet de geliefde acteur Idris Elba zelf al weten dat er een film op basis van het verhaal van zijn razend populaire serie zou verschijnen. Nu hebben we eindelijk te horen gekregen wat de verhaallijn inhoudt en op welke datum de film in première zal gaan bij de marktleider van de streamingdiensten in Nederland. Let op voordat je het onderstaande stukje leest, want dit kan spoilers bevatten als je de serie nog niet helemaal tot het einde hebt gezien.

Londen wordt in de film geterroriseerd door een gruwelijke seriemoordenaar terwijl rechercheur John Luther zelf in de gevangenis zit. Nog elke dag wordt hij geplaagd door het idee dat hij de cyberpsychopaat die hem blijft uitdagen niet heeft kunnen vangen. Uiteindelijk besluit Luther om uit de gevangenis te ontsnappen, zodat hij alsnog kan pogen de klus te klaren. Netflix lanceert de film al over minder dan twee maanden: op 10 maart.

Meer leden van de cast bekendgemaakt

De film wordt geregisseerd door Jamie Payne, onder andere bekend van zijn werk als regisseur van meerdere afleveringen van Outlander, New Amsterdam, Queen of the South en natuurlijk de serie Luther. De cast bestaat naast Idris Elba uit onder andere uit Cynthia Erivo en Andy Serkis.

Cynthia Erivo kun je kennen van haar Golden Globe-nominaties voor haar vertolkingen van Harriet Tubman in de film Harriet (2019) en Aretha Franklin in de serie Genius (2017). Verder speelde Andy Serkis onder meer Gollum in de films van The Lord of the Rings en The Hobbit, maar kroop hij ook in de huid van Caesar in Planet of the Apes, Snoke in Star Wars: The Force Awakens (2015) en Alfred in The Batman (2022).

Nog geen trailer, maar al wel een korte teaser

Mocht je al op zoek zijn naar de eerste trailer, dan moeten we je helaas teleurstellen. Die is namelijk nog niet uitgebracht door de streamingdienst. Wel verscheen gisteren de eerste teaser online, waarin we Elba ons eigenlijk alleen maar een priemende blik zien geven vanuit een donkere ruimte. Hierin wordt ook de releasedatum gedeeld door Netflix. Je bekijkt hem direct hieronder.