Riverdale-acteur Luke Perry (52) overleden door beroerte

Luke Perry, die de rol van de vader van hoofdpersoon Archie speelt in de populaire serie Riverdale op Netflix, is plotseling komen te overlijden door een beroerte. Dat meldt TMZ. De acteur van de bekende Netflix serie overleed vanochtend op 52-jarige leeftijd in het St. Joseph’s Hospital in Californië in het bijzijn van zijn verloofde Wendy Madison Bauer, zijn ex-vrouw Minnie Sharp en zijn kinderen Jack en Sophie.

Beroerte Luke Perry

Afgelopen woensdag heeft Luke Perry een beroerte gehad, waarna hij kunstmatig in coma gehouden werd. Zo kregen zijn hersenen de kans om te herstellen. Helaas is het na een paar dagen te zwaar voor hem gebleken en is de acteur komen te overlijden op 52-jarige leeftijd.

Riverdale

Luke Perry vertolkte de rol van Frey Andrews, de vader van Archie, in de serie Riverdale. Hij was op het moment nog bezig met de opnames van de serie. Over het verdere verloop is nog niets bekend.

Riverdale gaat over Archie en zijn vrienden. Zij ontdekken het leven in een kleine woonplaats, waaronder de donkere en vreemde gebeurtenissen onder de ogenschijnlijk saaie plek Riverdale. Maar niets is minder waar. Riverdale wordt ontvangen op IMDb met een rating van 7.5.

Andere rollen

De acteur werd eerder al bekend door zijn rol als Dylan McKay in de serie Beverly Hills 90210, maar ook door Another World, Oz, Jeremiah, Windfall, Body of Proof en John from Cincinnati. Verder was hij stemacteur voor tekenfilms als The Incredible Hulk, Pepper Ann, Pound Puppies, Mortal Kombat: Defenders of the Realm, Biker Mice from Mars en The Legend of Calamity Jane. Ook had hij een rol in de nieuwe film Once Upon a Time in Hollywood van Quentin Tarantino.

Netflix Aanbod

Het volledige online aanbod van alle streamingdiensten in Nederland is te vinden in de categorie online. Als je op zoek bent naar de films en series van Netflix vind je die in het Netflix aanbod. Ook vind je op Streamwijzer het Videoland aanbod, Ziggo GO Movies & Series aanbod en Amazon Prime Video Nederland aanbod.