‘Luizenmoeder – De Film’ (2021) staat vanaf vandaag op Netflix

Hallo allemaal! Vanaf vandaag is het mogelijk om Luizenmoeder – De Film vanuit huis te streamen, zonder aanvullende kosten. Na het grote succes van de serie verscheen de film in 2021 in de bioscoop en nu is hij dan ook eindelijk op Netflix te zien. Daar is de film dus op donderdag 28 juli 2022 aan het aanbod toegevoegd.

Topcast is terug in ‘Luizenmoeder – De Film’

Met soms meerdere miljoenen kijkers per aflevering, een Zilveren Nipkowschijf en een nominatie voor de Gouden Televizier-Ring was de serie De Luizenmoeder een enorm succes. Een Luizenmoeder-film kon dan ook eigenlijk niet uitblijven. In juli 2021 verscheen de film in de Nederlandse bioscopen en nu, een jaar later, komt hij ook eindelijk naar Netflix.

Voor de film komt de oude vertrouwde cast weer samen, met onder meer Leny Breederveld, Bianca Krijgsman, Jennifer Hoffman en Rop Verheijen. Er zullen wel een paar bekende gezichten ontbreken. Diederik Ebbinge (in de serie schooldirecteur Anton) en Henry van Loon (conciërge Volkert) zijn er namelijk niet bij. Ilse Warringa is natuurlijk wel weer van de partij. Zij speelt zoals altijd Juf Ank, die na het overlijden van Anton de taak van schooldirecteur op zich neemt, terwijl Corona zijn tol eist en de ouders steeds veeleisender worden. Bekijk de trailer hieronder.

‘Luizenmoeder – De Film’ staat vanaf donderdag 28 juli op Netflix

Eerder verscheen de film al op Pathé Thuis, waar je hem kon huren of kopen, maar nu kun je hem dus ook zonder aanvullende kosten bekijken op Netflix. De film is hier op donderdag 28 juli 2022 aan het aanbod toegevoegd.

De serie is overigens niet op Netflix terug te kijken. Hiervoor kun je wel hier bij NLZIET terecht. En als je je daar nu aanmeldt, kun je bovendien 14 dagen gratis naar het volledige aanbod van de videodienst kijken.

Meer informatie over de film

Hallo allemaal, wat fijn dat je er weer bent … Juf Ank en de andere welbekende gezichten van basisschool De Klimop zijn terug in hun eerste bioscoopfilm! Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, de corona-crisis heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Met een groot themafeest voor de deur komen alle onderhuidse spanningen bovendrijven. Een nieuwe interim-directeur lijkt wat lucht te geven, maar zijn diens verregaande plannen voor digitalisering wel het beste voor de leerlingen? Wanneer de kinderen in opstand komen, bloeit er onverwacht ook nog een nieuwe liefde op. Een film vol humoristische- en herkenbare situaties op- en rondom het schoolplein van Nederlands bekendste basisschool.

TitelLuizenmoeder – De Film
Jaar2021
SoortFilm
Duur1 uur en 40 minuten
TaalNederlands
CategorieKomedie
MakersIlse Warringa, Jan Albert de Weerd
CastIlse Warringa, Jennifer Hoffman, Andre Dongelmans, Dragan Bakema, Leny Breederveld, Beppie Melissen, Aiko Beemsterboer, Rian Gerritsen, Arnoud Bos, Bianca Krijgsman

Synopsis: Dutch FilmWorks

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.