Live kijken: wielrennen bij ‘Luik-Bastenaken-Luik’ op tv en online | 23 april 2023

Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze de wedstrijd in het wielrennen tijdens de Luik-Bastenaken-Luik op tv en online kijken kunnen op zondag 23 april 2023. In dit artikel geven wij aan aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video, discovery+, Disney+, HBO Max, NLZIET, Videoland, Viaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender de wielerwedstrijd eventueel ook vertoont.

→ Inmiddels valt het aanbod van discovery+ onder de streamingdienst HBO Max, dus meld je nu aan bij HBO Max en krijg ruim 16% korting

Waar kun je de wielerwedstrijd ‘Luik-Bastenaken-Luik’ (op 23 april 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wedstrijden in het wielrennen. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de wedstrijd Luik-Bastenaken-Luik per videodienst in Nederland. Om 08:35 uur start de koers van de vrouwen, waarna de online uitzendingen van discovery+ en de NOS zullen beginnen om 11:15 uur. De finish wordt ongeveer rond 12:35 uur verwacht. Ondertussen zijn de mannen al om 10:30 uur van start gegaan, waarbij de eerstgenoemde partijen vanaf een uur of één ’s middags zullen beginnen met het vertonen van de koers.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Luik-Bastenaken-Luik bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
NLZIET➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Luik-Bastenaken-Luik bij NLZIET. Via deze streamingdienst kun je naar de race kijken vanaf 13:10 uur, omdat hij vanaf van lineair wordt uitgezonden. Je kijkt nu de eerste 14 dagen gratis.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook al abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze wielerwedstrijd is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de wielerwedstrijd Luik-Bastenaken-Luik jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn de wedstrijden uit het wielrennen er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Update: Tadej Pogačar verlaat Luik-Bastenaken-Luik na val

Helaas hebben we jammerlijk nieuws over één van de absolute topfavorieten vandaag: kort na de start van de wedstrijd is de Sloveense wielrenner Tadej Pogačar betrokken geraakt bij een valpartij. Hij heeft helaas de koers moeten verlaten. In de onderstaande post op het social media-account van Eurosport Nederland op Twitter (@Eurosport_NL) zie je dat de renner gisteren nog goedlachs was. In de rechter post laat zijn ploeg—UAE Team Emirates—weten dat ze zo snel mogelijk een update geven over zijn toestand na de valpartij zodra ze meer informatie hebben.

Tv-zenders die wielrennen van ‘Luik-Bastenaken-Luik’ uitzenden

Bij NPO 1 kun je vanaf 13:10 uur kijken naar Parijs-Roubaix, maar momenteel heeft Eurosport de uitzendrechten van heel Luik-Bastenaken-Luik (vanaf 11:10 uur) in 2023 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzending. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar elke etappe.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Informatie over de sportwedstrijd

De Luik-Bastenaken-Luik is één van de oudste en meest prestigieuze eendaagse wielerwedstrijden op de internationale wielerkalender. Het wordt vaak La Doyenne of De Oude Dame genoemd, verwijzend naar haar rijke geschiedenis en tradities. De race vindt elk jaar plaats in april en doorkruist het adembenemende landschap van de Belgische Ardennen. Dit jaar wordt de 109e editie van de wedstrijd verreden, waarbij de renners opnieuw op de proef worden gesteld met een uitdagend parcours. Die leidt ze over een afstand van 258,5 kilometer en 4.200 hoogtemeters.

Het parcours van de Luik-Bastenaken-Luik is berucht om zijn zware hellingen, smalle wegen en vaak wisselvallige weersomstandigheden. De race kent tal van beklimmingen die het uiterste vergen van de renners, zowel fysiek als mentaal. Enkele van de meest iconische hellingen zijn La Redoute, Côte de Wanne en Côte de Stockeu. Het is echter de Côte de la Roche-aux-Faucons, de laatste beklimming op ongeveer 15 kilometer van de finish, die vaak de beslissende factor is in de strijd om de zege.

Luik-Bastenaken-Luik staat bekend als een wedstrijd waarin zowel klimmers als klassieke eendaagsrenners kunnen schitteren. In de loop der jaren hebben legendarische wielrenners zoals Eddy Merckx, Bernard Hinault en Alejandro Valverde hun stempel gedrukt op de erelijst van deze prestigieuze koers.

De onvoorspelbaarheid van het weer speelt een grote rol in de race en kan het koersverloop sterk beïnvloeden. Helden worden gemaakt en gebroken op de steile hellingen van de Ardennen, terwijl regen, wind en zelfs sneeuw de renners tot het uiterste drijven. Dit laatste gebeurde bijvoorbeeld tijdens de editie van 20 april 1980. Bijna de volledige race werd in de sneeuw gereden en na 100 kilometer hadden 100 van de 174 wielrenners al opgegeven. Slechts 21 renners bereikten de finish. Het is deze combinatie van heroïsche inspanningen en barre omstandigheden die de Luik-Bastenaken-Luik tot een unieke en fascinerende wielerklassieker maken.

CompetitieLuik-Bastenaken-Luik
SportWielrennen
DatumZondag 23 april 2023
LocatieBelgië: van Luik naar Bastenaken en vervolgens weer terug naar Luik


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met kunstmatige intelligentie, een systeem dat Streamwijzer ter aanvulling van expertise helpt onder de naam ‘Sam’. Voor meer informatie over de gebruikswijze kunt u de disclaimer rechts onderaan de website raadplegen.