Wanneer is Luik-Bastenaken-Luik in 2025?

Op zondag 21 april 2024 gaat de wielerwedstrijd Luik-Bastenaken-Luik van start. De koers is de traditionele afsluiting van de voorjaarsklassiekers. Hoewel de wielerwedstrijd nog moet beginnen, vragen veel mensen zich af wanneer ze de koers voor 2025 in hun agenda kunnen zetten. In dit artikel vertellen we je de datum van de wedstrijd volgend jaar en lees je meer informatie over de wielerwedstrijd.

Wat is Luik-Bastenaken-Luik?

Het is alweer tijd voor de laatste grote voorjaarsklassieker van het wielerseizoen. Op zondag 21 april 2024 wordt namelijk Luik-Bastenaken-Luik verreden. De wielerwedstrijd is in 1892 in het leven geroepen en wordt sinds 1908 voor profs georganiseerd. Hierdoor is de koers volgens de organisatie de oudste klassieker en heeft het de bijnaam ‘La Doyenne’. Dit betekent ook wel ‘de oude dame’.

Eerder maakte de wielerwedstrijd samen met de Waalse Pijl deel uit van het Ardens wielerweekend. Tegenwoordig wordt de Waalse Pijl de woensdag voor de koers georganiseerd en staat de Amstel Gold Race een weekend voor Luik-Bastenaken-Luik in de startblokken. Samen met Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Ronde van Lombardije behoort de wielerwedstrijd tot de vijf Monumenten.

Datum van de voorjaarsklassieker in 2025

Luik-Bastenaken-Luik voor mannen en vrouwen vindt in 2024 plaats op zondag 21 april. Maar welke datum kunnen we volgend jaar in onze agenda noteren? Hoewel de datum nog niet bevestigd is, kunnen we al wel een goede gok doen. De kans is namelijk groot dat de voorjaarsklassieker op 20 april 2025 wordt verreden.

De wielerwedstrijd is vrijwel altijd eind april in de wielerkalender te vinden en wordt na de Waalse Pijl georganiseerd. In 2024 vindt de koers in de voorlaatste week van april plaats. Ook in 2023 werd de wedstrijd rond deze periode verreden. Deze datum is echter nog niet officieel bevestigd. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via onze social media kanalen en via je mail.

Luik-Bastenaken-Luik kijken op tv en online

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van de wielerwedstrijd Waalse Pijl in 2024 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzending. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+. Ook is de wielerwedstrijd op tv om 13:11 uur te volgen op NPO 1.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.