Op deze datum staat Lowlands 2024 op de planning

Afgelopen weekend barstte het feest los tijdens de 29e editie van Lowlands. Onder andere Billie Eilish, Florence + The Machine en Nothing but Thieves zorgden voor spectaculaire optredens. Ben je aan het nagenieten van A Campingflight to Lowlands Paradise en droom je nu al over het festival volgend jaar? Of wil jij graag een keer het muzikale geweld van dichtbij meemaken? Dan ben je vast benieuwd wanneer Lowlands in 2024 op de agenda terugkeert. In dit artikel zetten we de exacte data op een rij én lees je alles wat er tot nu toe bekend is over de kaartverkoop en line-up.

Afgelopen editie van Lowlands terugkijken

Kon je er afgelopen editie van Lowlands helaas niet bij zijn? Of wil je nog eens nagenieten van alle optredens? Dan is er goed nieuws. Omdat de livestream van Lowlands onder andere op NPO 2 Extra te volgen was en deze zender tot het basispakket behoort, is het mogelijk om beelden via NLZIET achteraf terug te kijken. Je kunt een abonnement nu 14 dagen gratis uitproberen, waardoor je nogmaals gratis van alle hoogtepunten kunt genieten.

➝ Je kunt nu 14 dagen gratis naar alle programma’s, films en series op NLZIET kijken ✅

Datum: wanneer is Lowlands in 2024?

Veel mensen hebben het festivalterrein nog niet eens verlaten of ze vragen zich al af wanneer Lowlands in 2024 op de planning staat. Voor iedereen die nu al niet meer kan wachten, heeft de organisatie gelukkig goed nieuws. Direct na de succesvolle editie van afgelopen jaar zijn namelijk de nieuwe data bekend gemaakt.

Voorafgaand aan dit nieuws konden we zelf al een blik op de kalender werpen. Het driedaagse muzikale spektakel wordt namelijk altijd in het derde weekend van augustus georganiseerd. De kans zat er dus al dik in dat we weer rond deze periode los zouden kunnen gaan op het festivalterrein in Biddinghuizen. In 2024 is dit ook het geval, waardoor je nu al het weekend van vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 augustus 2024 in je agenda vrij kunt houden.

Tickets: is de kaartverkoop voor Lowlands 2024 al gestart?

Omdat Lowlands ontzettend populair en geliefd is onder veel festivalgangers, is het niet gek dat de tickets altijd razendsnel uitverkocht zijn. Dit was ook afgelopen jaar het geval, waardoor er toegangsbewijzen voor torenhoge prijzen werden doorverkocht. De kaartverkoop voor Lowlands 2024 is echter nog niet gestart, waardoor je nog steeds kans hebt om een felbegeerd toegangsbewijs te bemachtigen. Wanneer de tickets in de verkoop gaan, is op het moment van schrijven ook nog niet duidelijk. De eerste informatie hierover wordt over het algemeen in december of januari naar buiten gebracht, waarna de kaartverkoop ook hoogstwaarschijnlijk in januari-februari van start zal gaan.

Line-up van Lowlands in 2024

Zowel nationale als internationale artiesten vormen jaarlijks een spetterende line-up waar menig muziekliefhebber zijn hart bij kan ophalen. Zo kwamen dit jaar onder andere Florence + The Machine, Nothing but Thieves, Charlotte de Witte, Underworld, First Aid Kit, Merol, S10, Son Mieux en nog veel meer gave artiesten voorbij. Tevens zorgde Billie Eilish op zondag voor een spectaculaire afsluiting van het festival. Welke artiesten er op de line-up voor 2024 staan, is momenteel nog even spannend. De eerste namen worden namelijk rondom de voorverkoop bekend, waardoor we mogelijk tot februari nog moeten wachten tot de artiesten naar buiten gebracht worden.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.