Waar kun je in 2023 een Lowlands livestream kijken? | Online en op tv

Wie dacht dat het al gedaan was met de festivalzomer heeft het goed mis, want het weekend van 18, 19, 20 augustus is aangebroken en daarmee is het alweer tijd voor het iconische Lowlands. Met onder andere optredens van Billie Eilish, Florence + The Machine en Nothing But Thieves belooft A Campingflight to Lowlands Paradise—de volledige naam van het festival—weer een waar spektakel te worden. Kun je er helaas niet live bij zijn, maar wil je toch van alle artiesten genieten? In dit artikel vertellen we je alles over de Lowlands livestream en laten we je weten waar je het festival in 2023 online en op tv kijken kunt.

→ Je kunt nu 14 dagen gratis naar alle programma’s, films en series op NLZIET kijken ✅

Waar en wanneer kun je Lowlands 2023 op tv kijken?

Uiteraard ben je benieuwd of je ook vanaf de bank van alle optredens van je favoriete artiesten kunt genieten. Goed nieuws voor wie niks van alle optredens wil missen, want Lowlands is ook dit jaar weer via verschillende kanalen op tv live te kijken. Net als tijdens de editie van vorig jaar zal het muziekplatform 3voor12 middels een livestream op NPO 2 Extra het gehele weekend dit muzikale evenement uitzenden. Op vrijdag 18 augustus is dit vanaf 14:00 uur, maar op zaterdag 19 augustus en op zondag 20 augustus is de programmering van de zender letterlijk de complete dag en nacht gevuld met verslaggeving van Lowlands.

Ook zullen er twee uitzendingen op NPO 3 verschijnen, waarin door verschillende presentatoren en presentatrices alle hoogtepunten van het populaire festival worden besproken. Zo dendert de sfeer van het festivalleven rechtstreeks jouw eigen huiskamer in. Op zaterdag 19 augustus is dit van 22:10 uur tot 23:59 uur en op zondag 20 augustus begint de uitzending al eerder om 21:11 uur, maar eindigt hij ook al om 22:20 uur. Meer een luisteraar? Op NPO3FM luister je op alle drie de dagen live naar een verslag vanaf het festivalterrein.

Livestream: kun je de optredens van Lowlands 2023 online kijken?

Veel mensen vragen zich af of het ook mogelijk is om Lowlands online te volgen als je geen tv-abonnement hebt. In onderstaande tabel laten we weten welke streamingdiensten dit muzikale evenement vertonen.

✅ NLZIET➡️ Ga meteen naar Lowlands 2023 bij NLZIET. Omdat de livestream van Lowlands onder andere op NPO 2 Extra te volgen is en deze zender tot het basispakket behoort, kun je via NLZIET het hele weekend het festival in de gaten houden. Daarnaast kun je hier op zaterdag- en zondagavond de uitzendingen met de hoogtepunten bekijken. De dagen en tijdstippen waarop de uitzendingen precies zullen plaatsvinden, zijn op het moment van schrijven nog niet bekend. Je kunt een NLZIET-abonnement nu al wel 14 dagen gratis uitproberen en de uitzendingen achteraf terugkijken.
⛔️ Amazon Prime VideoMet een abonnement bij Amazons streamingdienst Prime Video kun je de livestreams op het moment van schrijven niet zien.
⛔️ Disney+Momenteel kun je de uitzendingen van Lowlands 2023 niet kijken bij Disney+.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst heeft de livestreams niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ NetflixDit programma is op het moment van schrijven niet te zien bij Netflix.
⛔️ ViaplayBij Viaplay is de titel nu niet te zien.
⛔️ VideolandLowlands 2023 wordt niet uitgezonden door Videoland.

Waar kun je Lowlands 2023 terugkijken als je de uitzending gemist hebt?

We krijgen ook veel de vraag of het mogelijk is om via streamingdiensten de livestreams en verslagen van Lowlands 2023 terug te kijken als je de uitzending gemist hebt. Gelukkig hebben we goed nieuws, want dit kan. Bij de streamingdienst NLZIET is het festival online live te kijken, zoals we hierboven uitlegden, maar is ook terugkijken mogelijk. Direct na het starten van de tv-uitzending kun je het programma in het aanbod van de videodienst vinden.

Alles wat we nu weten over dit populaire festival

Al sinds 1993 wordt het muziekfestival Lowlands traditiegetrouw jaarlijks georganiseerd in Biddinghuizen (Flevoland). Zowel nationale als internationale artiesten vormen jaarlijks een spetterende line-up waar menig muziekliefhebber zijn hart bij kan ophalen. Zo zie je dit jaar onder andere Billie Eilish, Florence + The Machine, Nothing but Thieves, Charlotte de Witte, Underworld, First Aid Kit, Merol, S10, Son Mieux en nog veel meer gave artiesten voorbij komen. Naast muziek vind je er ook literaire optredens, cabaret, film en theater.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.