‘Love in Paradise: The Caribbean’ is tropische vakantiereality voor 90 Day-fans

Torenhoge temperaturen maken het bijna onmogelijk om binnen te zitten, maar ook voor de televisie kun je wegbranden… bij zomerse realityseries. In de bloedhete serie Love in Paradise: The Caribbean op discovery+ reizen we af naar het Caribisch gebied en volgen we stellen die er verliefd werden. Maar is het voor korte duur of ontstaat er ware liefde? Wij namen een kijkje bij de serie en laten je in onze recensie weten wat we ervan vonden.

Recensie: ‘Love in Paradise: The Caribbean’ op discovery+

Heb je wel eens naar TLCs razendpopulaire realityserie 90 Day Fiancé gekeken? Dan zal Love in Paradise: The Caribbean je vanaf minuut 1 bekend voorkomen. Aan alles—van deelnemerpresentatie tot de manier van filmen en editen—is te zien dat deze productie afkomstig is van dezelfde makers. Ook de formats lijken op elkaar, want in beide programma’s ontmoeten twee mensen elkaar in het buitenland en slaat de romantische vonk over. De vraag is alleen hoe serieus de (vakantie)liefde daadwerkelijk blijkt te zijn. Dat gaan we bij Love in Paradise gedurende een set van acht afleveringen per seizoen ontdekken.

De vernieuwende factor aan deze serie is dat het grootste deel zich afspeelt in het Caribisch gebied. Mocht je daar nog nooit zijn geweest, dan is dit een leuke manier om je voorliefde voor TLCs reality-tv te combineren met een stukje cultuur en natuur. We krijgen namelijk middels beeldschone shots en verrassende cultuurverschillen een inkijkje in het Caribische leven. Dit blijft natuurlijk bijzaak in het realityprogramma, want anders kun je beter bij content van Discovery, BBC of Animal Planet terecht dan bij TLC.

Op een hoger pitje dan de Caribische natuur en cultuur staat natuurlijk de flinke dosis drama die ontstaat door verschillen in verwachtingen, dromen en doelen van de deelnemers. Het is weer een ouderwets wegkijkprogramma om je hoofd mee leeg te maken aan het eind van de dag, waarbij je kunt wegsmelten bij paradijselijke liefde en je kapot kunt ergeren aan de gekste kandidaten. Als je houdt van 90 Day Fiancé, De Bachelor en Love Island, dan zul je vast ook genieten van de tropische vakantiereality in Love in Paradise: The Caribbean.

Waar en sinds wanneer is ‘Love in Paradise: The Caribbean’ online te zien?

In de zomer van 2021 ging het eerste seizoen van Love in Paradise al in première, waardoor alle afleveringen sinds vorig jaar op discovery+ te streamen zijn. Seizoen 2 ging vervolgens in de zomer van 2022 van start en is sinds 10 juni wekelijks op vrijdag met een nieuwe episode op de videodienst te vinden. Het betreft een Original realityserie van de streamingdienst, wat betekent dat hij niet op concurrerende video on demand-platforms als Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Viaplay of Videoland te zien is of zal zijn.

De prijs van een discovery+ abonnement is €3,99 per maand of €39,99 per jaar voor toegang tot de volledige Entertainment catalogus. De eerste 7 dagen zijn echter gratis voor nieuwe abonnees. Als je ook toegang wilt krijgen tot de sportsectie met onder andere wielrennen (Tour de France 2022 momenteel), UFC, Grand Slam Tennis en meer evenementen, dan is de totale prijs van een lidmaatschap €5,99 p/m of €59,99 p/j.

Verhaal en informatie van de serie

Waar is het leven rijker, relaxter en romantischer dan op een tropisch eiland? Dé plek om verliefd te worden zou je zeggen, wat velen dan ook zeker doen. Maar blijft het bij een kortstondige vakantieliefde of bloeien er ook langdurige relaties op? De nieuwe serie Love in Paradise (van de makers van 90 Days Fiancé) volgt vier stellen die in die twijfelfase zitten en moeten beslissen hoe nu verder.

TitelLove in Paradise: The Caribbean
SoortSerie
Jaar2021-
TaalEngels
Duur2 seizoenen
CategorieReality
KijkenBekijk direct bij discovery+

Synopsis: discovery+ via Warner Bros. Discovery