Love Gone Wrong: 10 films en series over liefde die niet goed aflopen

Soms is het heerlijk om te kijken naar liefdesverhalen die níét goed aflopen. Als je er net zelf een heftige break-up op hebt zitten bijvoorbeeld. Of als je gewoon een keer zin hebt om jezelf onder te dompelen in andermans drama. Wij begrijpen het maar al te goed en daarom hebben we in dit artikel onze 10 kijktips voor films, documentaires en series waarin ‘Love Gone Wrong’ een belangrijk thema is op een rij gezet. Bekijk ze op Netflix, discovery+, Disney+, Videoland, Pathé Thuis, HBO Max en Viaplay.

10x Kijktips voor films en series over liefde die niet goed aflopen

10. The Tinder Swindler (film, 2021) – Netflix

De opzienbarende documentaire The Tinder Swindler op Netflix was een echte hit. Als Cecilie een knappe biljonair ontmoet, denkt ze dat hij de liefde van haar leven is. Maar dan blijkt dat hij niet is wie hij beweert te zijn en neemt hij haar alles af. Typisch gevalletje Love Gone Wrong dus. Naast Cecilie maakte de Tinder Swindler nog veel meer slachtoffers, waaronder de Nederlandse Ayleen Charlotte. Maar zelfs samen blijkt het nog knap lastig om de oplichter te pakken te krijgen.

9. Eating With My Ex: Going Dutch (serie, 2 seizoenen) – discovery+

In Eating With My Ex: Going Dutch zijn alle relaties misgelopen. Bekende ex-realitykoppels komen samen om, onder het genot van een heerlijk diner, een aantal ontzettend ongemakkelijke vragen te beantwoorden. Over hun verleden samen, waarom het misgegaan is en hun nieuwe relaties bijvoorbeeld. Gênante situaties gegarandeerd! Onlangs is het tweede seizoen gelanceerd, waarin onder meer Jørney & Odim (Ex On The Beach: Double Dutch), Jaydi en Ricky (Temptation Island) en Chantal en Ingeborg (Married at First Sight) aanschuiven.

8. How I Met Your Mother (serie, 9 seizoenen) – Disney+

Als er iemand heel lang ongelukkig is geweest in de liefde is het Ted Mosby wel. In de negen seizoenen die How I Met Your Mother telt heeft hij talloze dates gehad en probeerde hij iedere keer weer de liefde te vinden, maar steeds zonder succes. Of het hem uiteindelijk wél gelukt is, verklappen we natuurlijk niet. Onlangs is de spinoff How I Met Your Father ook op Disney+ verschenen. Hierin is het niet Ted Mosby maar Sophie (Hilary Duff) die op zoek gaat naar de liefde. Je vindt de trailer van deze spinoff hierboven.

7. Ex On The Beach: Double Dutch (serie, 8 seizoenen) – Videoland

De cast van het achtste seizoen van Ex On The Beach: Double Dutch, dat zondag van start is gegaan op MTV en vanaf vandaag te zien is op Videoland, stelt zich in bovenstaande video aan je voor. Als je exen één voor één je vakantie komen verstoren, kun je wel zeggen dat je last hebt van een typische ‘Love Gone Wrong’-situatie. Al levert het voor de kijkers wél heerlijke guilty pleasure televisie op. Op Videoland kun je ook alle oude seizoenen terugkijken.

6. Dates From Hell (serie, 3 seizoenen) – discovery+

Love Gone Wrong series films Dates From Hell
Serie: Dates From Hell (2012-2014) | Beeld: Discovery Networks via Warner Bros. Discovery

De titel van deze documentaireserie zegt het al: deze dates lopen niet goed af. Zo denkt de 18-jarige Nikita een leuke jongen ontmoet te hebben die ze al kent van de middelbare school, maar blijkt hij niet de juiste persoon te zijn als hij haar ophaalt. Dit is niet William met een M, zoals hij beweert, maar Willian met een N. Een leuke date verandert in een gevecht op leven en dood. De serie op discovery+ telt op dit moment drie seizoenen.

5. Ready or Not (film, 2019) – Disney+

In de horrorfilm Ready or Not stapt Grace (Samara Weaving) in het huwelijksbootje met haar rijke vriend. Ook dit loopt, niet geheel verrassend, niet goed af. Binnen de kersverse schoonfamilie van Grace is het namelijk traditie dat er na een bruiloft een spelletje gespeeld moet worden en deze keer blijkt dit verstoppertje te zijn. Daarom moet zij zich schuilhouden voor haar nieuwe familieleden—die op hun beurt proberen om haar te vermoorden. Dit resulteert in een heerlijke verstand-op-nul-horrorfilm, te zien op Disney+.

4. Instinct (film, 2019) – HBO Max

Instinct vertelt het verhaal van een psychologe in een tbs-kliniek die verliefd wordt op een van haar patiënten. Nicoline (Carice van Houten) vertrouwt serieverkrachter Idris (Marwan Kenzari) niet en probeert te voorkomen dat hij met onbegeleid verlof mag gaan. Idris probeert op zijn beurt Nicoline te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen. Wat volgt is een intrigerend machtsspel waarin het niet duidelijk is wie wie verleidt.

3. Brokeback Mountain (film, 2005) – Pathé Thuis

De tragische liefdesgeschiedenis van twee jonge cowboys zie je in filmklassieker Brokeback Mountain. Van hun geheime liefde tijdens het schapenhoeden op de Brokeback Mountain tot nog lang daarna—het was allang duidelijk dat het niet goed zou komen tussen de twee, maar dat maakt hun verhaal niet minder meeslepend. Jake Gyllenhaal en Heath Ledger werden allebei genomineerd voor een Oscar voor hun rollen in deze film. De film zelf sleepte een Golben Globe in de wacht.

2. Love Fraud (serie, 1 seizoen) – Viaplay

De true crime-documentaireserie Love Fraud vertelt het verhaal van Richard Scott Smith. Twintig jaar lang lichtte hij vrouwen op die op zoek waren naar de liefde. De documentaire heeft aardig wat overeenkomsten met The Tinder Swindler. Ook in Love Fraud slaan de slachtoffers van Smith de handen ineen om wraak te nemen op de man die hun geld én hun waardigheid afpakte.

1. Marriage Story (film, 2019) – Netflix

Adam Driver en Scarlett Johansson spelen in Marriage Story het getrouwde stel Charlie en Nicole. Hun relatie loopt stuk als Nicole New York wil inruilen voor Los Angeles. In eerste instantie willen ze hun huwelijk liefdevol en amicaal beëindigen, maar als blijkt dat ze er niet uit komen, escaleert de situatie al snel.

Meer ‘Love Gone Wrong’-films en -series op verschillende streamingdiensten

Uiteraard hebben we in deze top 10 slechts een kleine selectie gemaakt van alle films en serie over misgelopen liefdes. Op alle streamingdiensten zijn nog veel meer bekende en onbekende titels te vinden. Zo vind je bijvoorbeeld op discovery+ onder de sectie True Crime een apart kopje met alle ‘Love Gone Wrong’-programma’s en documentaires.

Ook bij andere streamingdiensten vind je dit soort films, series en programma’s. Denk bijvoorbeeld aan de Nederlandse thriller Bloedlink (te zien bij Pathé Thuis, Videoland, Amazon Prime Video en NLZIET), de klassieker Titanic (te zien bij Pathé Thuis en Disney+) en de waargebeurde misdaadfilm over Ted Bundy Extemely Wicked, Shockingly Evil and Vile (te zien bij Netflix).

Kijktips per streamingdienst

Hierboven hebben we onze kijktips voor verscheidene streamingdiensten op een rij gezet. Wil je liever alleen de kijktips en de laatste releases van jouw favoriete videodienst bekijken? Ga daarvoor naar onze nieuwspagina en selecteer je streamingdienst. Hier vind je alle updates en nieuwtjes over de films en series op je favoriete video on demand-platform. Veel kijkplezier!


Synopsissen: Netflix, discovery+, Disney+, Videoland, Pathé Thuis, HBO Max en Viaplay

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.