Alles over Louisa Janssen (van Louisa & Rowan)

Je kunt haar kennen van haar realityprogramma’s bij discovery+ met haar man Rowan van de Bovenkamp (van ‘Louisa & Rowan’) of haar carrière als zangeres. Één ding is zeker: je kunt inmiddels niet meer om deze BN’er heen. In dit artikel vind je alles over Louisa Janssen. Van haar man tot haar series en programma’s, transgender liefde en meer.

Louisa Janssen: biografie

Wie is Louisa Janssen, bekend als één van de twee partners in het beroemde transgender stel ‘Louisa & Rowan’, eigenlijk? De bekende Nederlander werd op 20 februari 1985 geboren in Venlo en is dus op het moment van schrijven 37 lentes jong. Haar naam is sinds haar transitie Louisa Janssen, maar ze werd geboren als Lowieke.

✍️ NaamLouisa Janssen
❤️ ManRowan van de Bovenkamp
👩‍👦 KindMikai
📍 WoonplaatsHuizen
🏠 GeboorteplaatsVenlo
📅 Geboortedatum20 februari 1985
📜 Leeftijd37 jaar*
📏 LengteOnbekend
🇳🇱 NationaliteitNederlands
📸 Instagram@louisa.janssen
* Op het moment van schrijven

Realityseries van Louisa & Rowan bij discovery+

Kun je maar geen genoeg krijgen van je favoriete transgenderkoppel? Wees niet getreurd, want de twee hebben meerdere programma’s gemaakt. Dit zijn voornamelijk series die bij de real-life entertainment streamingdienst discovery+ te zien zijn. Denk hierbij aan vijf seizoenen van het programma Louisa & Rowan: Onze Transgender Liefde, maar ook aan de populaire schoonmaakserie Louisa & Rowan: Eerste Hulp Bij Poetsen. Over deze hilarische poetsshow schreven we eerder ook al een recensie.

Verder schitteren de twee in Pyjama Party: 90 Day Fiancé, waarin ze samen ongefilterd en hilarisch commentaar geven op het kijkcijferkanon 90 Day Fiancé vanuit hun eigen huiskamer. Mocht je dan nog niet genoeg gezien hebben, dan kun je alvast aftellen naar de première van hun nieuwste realityserie Louisa & Rowan: op z’n Gooisch. Hierin wisselt het stel de gezelligheid van het Zuiden in voor de luxe van ‘t Gooi. Volg de twee wanneer zij door verschillende bekende Gooienaren op sleeptouw worden genomen om van het echte Gooische leven te proeven.

Door de jaren heen is ze ook al meermaals op de televisie verschenen, want ze deed onder andere mee als deelneemster aan talentenjacht Idols. Daarnaast zagen we haar in Man Bijt Hond, My Name Is, De Alleskunner VIPS en meer TV-programma’s.

Zo zag ze er vroeger uit

Benieuwd hoe Louisa er vroeger uitzag? Dan ben je niet de enige. Als onderdeel van het meest bekende transgender koppel van Nederland is de meeste mensen bekend dat zij als jongen geboren is. Vroeger heette ze nog Lowieke Janssen, maar inmiddels is haar naam gewijzigd en kennen we haar als onderdeel van het geliefde stel Louisa & Rowan.

Via haar social media accounts deel Louisa nog wel eens beelden van hoe ze er vroeger uitzag. Zo kun je in de onderstaande post op Facebook een foto vinden uit 2005, waarna ze ter vergelijking een selfie uit 2018 deelt.

Louisa’s man: Rowan van de Bovenkamp

We kennen deze geliefde BN’er natuurlijk als onderdeel van het stel Louisa & Rowan, dus veel mensen zijn benieuwd naar wie haar levenspartner eigenlijk is. Louisa’s man is Rowan van de Bovenkamp. Hij werd geboren als meisje (met de naam Rosanna), maar gaat inmiddels als man door het leven.

Dat betekent ook dat hij (Rowan) degene is die zwanger is geworden middels IVF en de hulp van een zaaddonor. Daaruit is hun kind Mikai geboren. Je komt hierover alles te weten in hun realityprogramma Louisa & Rowan: Onze Transgender Liefde op discovery+.