Louis van Gaal-documentaire in twee delen op tv te zien (en al volledig online te streamen)

Liefhebber van voetbal? Dan heb je een drukke avond op het programma. Eerst begint de midweekse Eredivisiewedstrijd van Feyenoord vs. SC Cambuur namelijk om 20:00 uur. Daarna staat op tv bij NPO 1 het eerste deel van de documentaire ‘Louis’ over bondscoach Louis van Gaal in het uitzendschema om 21:30 uur. De film, die momenteel extra relevant is in aanloop naar het WK Voetbal in Qatar eind deze maand, is ook sinds een paar maanden al online te zien.

NPO 1 zendt documentaire ‘Louis’ over bondscoach Louis van Gaal in twee delen uit op tv

Geertjan Lassche bracht in april dit jaar de onthullende documentaire Louis uit, een verhaal over het leven van de huidige bondscoach van het Nederlands elftal. Hij volgde drie jaar lang het wel en wee van Louis Van Gaal. De voetbaltrainer blikt terug op de hoogte- en dieptepunten uit zijn leven, zowel op werk- als privégebied. Ook werd door deze docu bekend dat de coach prostaatkanker heeft. En dat wordt niet onbesproken gelaten in de film. Hij wordt uitgezonden op televisie bij de publieke zender NPO 1 en is daardoor onder andere via NLZIET live online te streamen (en via uitzending gemist terug te kijken).

Hele docu is al online te streamen sinds juni na bioscooppremière in april

Kun je écht niet wachten tot het tweede deel van de docu over Louis van Gaal online verschijnt? Dan hebben we zowel slecht als goed nieuws voor je. Allereerst is het belangrijk om te weten dat de Nederlandse SVOD-diensten de uitzendrechten (nog) niet in de wacht hebben weten te slepen. Daardoor kun je op het moment van schrijven niet met een abonnement naar de documentaire kijken. Wel hebben de TVOD-diensten hem al sinds juni in het aanbod opgenomen, dus slechts twee maanden na de bioscooppremière van april 2022. Daardoor kun je onder andere sinds 30 juni bij Pathé Thuis onbeperkt en reclamevrij naar deze film kijken.

→ Niet wachten op deel 2 van de documentaire? Bekijk direct Louis bij Pathé Thuis

Louis (film, 2022): verhaal en informatie

In Louis schetst filmmaker Geertjan Lassche een uniek portret van Louis van Gaal: één van de beste voetbaltrainers die ons land ooit gekend heeft én de man over wie iedereen een mening heeft. In de film blikt hij terug op hoogte- en dieptepunten uit zijn kleurrijke leven; niet alleen zijn carrière, maar ook zijn achtergrond en gezinsleven.

Maar liefst drie jaar lang werd de huidige bondscoach gevolgd tijdens werk- en privémomenten. In de gesprekken die hij had samen met nationale- en internationale voetbalsterren, maar ook met zijn vrouw en dochters ontstaat een compleet beeld van de ontwikkeling van het fenomeen Van Gaal, zijn ongekende loopbaan en de bijzondere man achter het veelbesproken imago.

TitelLouis
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 8 minuten
TaalNederlands
CategorieDocumentaire
IMDb7,5 uit 102 stemmen
RegisseurGeertjan Lassche
CastLouis van Gaal (zichzelf)

Synopsis: Dutch FilmWorks