Waar kun je de film ‘Louis’ (2022) online kijken?

Veel film- en serieliefhebbers vragen zich af hoe ze de film Louis (2022) online kijken kunnen. Deze spraakmakende documentaire over Louis van Gaal gaat over zijn leven en werk, maar draait ook niet om de recent bekendgemaakte diagnose van prostaatkanker heen. In dit artikel geven wij aan aan of deze film op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals Amazon Prime Video, Disney+, HBO Max, Netflix, Pathé Thuis, Viaplay, Videoland of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is.

Waar kun je de film ‘Louis’ (2022), de documentaire over Louis van Gaal, online kijken?

BioscoopVanaf donderdag 14 april 2022 is deze documentaire over Louis van Gaal in de bioscoop te zien.
🔜 Pathé Thuis➡️ Zoek direct Louis bij Pathé Thuis. Deze streamingdienst voegt de nieuwste bioscoopfilms meestal als eerste aan haar aanbod toe.
⛔️ Amazon Prime VideoDe film is op dit moment niet te streamen met een abonnement op Amazon Prime Video.
⛔️ Disney+Momenteel kun je deze film niet kijken bij Disney+.
⛔️ HBO MaxDeze nieuwe videodienst van WarnerMedia heeft Louis niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ NetflixDeze film is op het moment van schrijven niet te zien bij Netflix.
⛔️ ViaplayBij Viaplay vind je veel sport en documentaires, maar Louis is er nu niet te zien.
⛔️ VideolandIn het aanbod van Videoland is de film nu niet te vinden.

Staat of komt ‘Louis’ op Netflix?

De distributie van de documentaire over Louis van Gaal wordt verzorgd door het Nederlandse bedrijf Dutch FilmWorks. Zij brachten recentelijk onder andere The Hitman’s Wife’s Bodyguard, The Ice Road en Mijn Beste Vriendin Anne Frank, The Mauritanian en Zwaar Verliefd! 2 uit, films die allemaal uiteindelijk op Netflix zijn verschenen. Ze zijn echter ook de maatschappij die in de afgelopen maanden de release van onder andere Way Down, Moonfall, Luizenmoeder – De Film en Blacklight verzorgden. Deze titels zijn op het moment van schrijven niét op Netflix te zien.

Je kunt nu niet met zekerheid zeggen of Louis (2022) naar Netflix gaat komen, want Dutch FilmWorks heeft de rechten in handen. Zij kunnen deze uitzendrechten aan meerdere streamingdiensten verkopen. De tijd zal leren of Netflix een verkozen kandidaat hiervoor zal zijn.

Staat of komt ‘Louis’ op Pathé Thuis?

Veel mensen denken dat Pathé precies dezelfde uitzendrechten op hetzelfde moment heeft als Pathé Thuis, waardoor bioscoopfilms gelijktijdig in de bioscoopzaal en op de streamingdienst zouden komen. Dit is echter niet het geval. Pathé Thuis heeft een eigen video on demand-platform en andere afspraken met filmstudio’s. Daardoor kan Pathé niet zomaar de film via het platform verkopen/verhuren.

Wel worden de films van Dutch FilmWorks doorgaans als eerste na het bioscooptijdvak uitgebracht bij Pathé Thuis, waar ze gehuurd of gekocht kunnen worden. De kans is dus groot dat Louis enkele weken of maanden na de bioscooppremière op de TVOD-dienst te streamen zal zijn. Hieronder ga je direct naar de website en kun je een kijkje nemen in het aanbod van het video on demand-platform.

Ga direct naar de officiële website van Pathé Thuis 🍿

Verhaal en trailer van ‘Louis’ (2022)

In Louis schetst filmmaker Geertjan Lassche een uniek portret van Louis van Gaal: één van de beste voetbaltrainers die ons land ooit gekend heeft én de man over wie iedereen een mening heeft. In de film blikt hij terug op hoogte- en dieptepunten uit zijn kleurrijke leven; niet alleen zijn carrière, maar ook zijn achtergrond en gezinsleven.

Maar liefst drie jaar lang werd de huidige bondscoach gevolgd tijdens werk- en privémomenten. In de gesprekken die hij had samen met nationale- en internationale voetbalsterren, maar ook met zijn vrouw en dochters ontstaat een compleet beeld van de ontwikkeling van het fenomeen Van Gaal, zijn ongekende loopbaan en de bijzondere man achter het veelbesproken imago.

LOUIS trailer (2022) | 14 april in de bioscoop

Streaming informatie over de film

TitelLouis
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 8 minuten
TaalNederlands
CategorieDocumentaire
RegisseurGeertjan Lassche
CastLouis van Gaal (zichzelf)

Synopsis: Dutch FilmWorks