Uniek portret van bondscoach Louis van Gaal in ‘Louis’ (2022) is vanaf nu te zien bij Pathé Thuis

Iedere voetballiefhebber zal meer willen weten over onze huidige bondscoach en een van de meest iconische voetbaltrainers die Nederland rijk is: Louis van Gaal. Met de documentaire Louis (2022) is dat nu eindelijk mogelijk. Deze film is vanaf vandaag, donderdag 30 juni 2022, te streamen bij Pathé Thuis.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

‘Louis’ biedt uniek inkijkje in het leven van bondscoach Louis van Gaal

Filmmaker Geertjan Lassche duikt in de documentaire ‘Louis’ in het leven van onze huidige bondscoach, Louis van Gaal. Drie jaar lang volgt hij het wel en wee van de voetbaltrainer, zowel op het gebied van werk als privé. We krijgen in de documentaire dan ook van alles wat voorgeschoteld, van gesprekken met nationale en internationale voetbalsterren tot momenten met Van Gaals vrouw en dochters in Portugal, waar hij nu woont.

Louis van Gaal blikt daarnaast terug op de hoogte- en dieptepunten uit zijn leven. Hij neemt ons mee in hoe het is om van een voetballend kind in Amsterdam Oost naar de voetbaltrainer van grote clubs als FC Barcelona en Manchester United te gaan. Onlangs werd bekend dat Van Gaal prostaatkanker heeft en ook dat wordt niet onbesproken gelaten in de film. Al met al krijg je met deze chronologisch opgestelde documentaire dus een compleet beeld van de spraakmakende man. Bekijk de trailer van de film hieronder.

LOUIS trailer (2022) | Nu in de bioscoop

Documentaire ‘Louis’ is vanaf 30 juni te zien bij Pathé Thuis

Pathé Thuis heeft ons laten weten dat de documentaire vanaf vandaag, donderdag 30 juni, te koop zal zijn bij hun video on demand-platform. Bij de aankoop van de film bij de TVOD-streamingdienst blijft deze voor altijd in je bibliotheek blijft staan. Vanaf 14 juli 2022 wordt het ook mogelijk om de film voor een lagere prijs te huren. Doe je dat, dan heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de documentaire over Louis van Gaal vervolgens uit je bibliotheek.

Verhaal en informatie van de film

In Louis schetst filmmaker Geertjan Lassche een uniek portret van Louis van Gaal: één van de beste voetbaltrainers die ons land ooit gekend heeft én de man over wie iedereen een mening heeft. In de film blikt hij terug op hoogte- en dieptepunten uit zijn kleurrijke leven; niet alleen zijn carrière, maar ook zijn achtergrond en gezinsleven.

Maar liefst drie jaar lang werd de huidige bondscoach gevolgd tijdens werk- en privémomenten. In de gesprekken die hij had samen met nationale- en internationale voetbalsterren, maar ook met zijn vrouw en dochters ontstaat een compleet beeld van de ontwikkeling van het fenomeen Van Gaal, zijn ongekende loopbaan en de bijzondere man achter het veelbesproken imago.

TitelLouis
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 8 minuten
TaalNederlands
CategorieDocumentaire
IMDb7,6 uit 67 stemmen
RegisseurGeertjan Lassche
CastLouis van Gaal (zichzelf)

Synopsis: Dutch FilmWorks

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.